Putopis: Nigerija

Četvrtak, 19.04.2018 u 19:00
Large_23632066_1940885556232033_5998036652483715809_o

Izvedbeni kolektiv Tricycle Trauma (Ivana Pedljo, Jasmin Dasović, Sandra Dunaj, Lidija Šola) sve će vas željne informacija o stranim predjelima povesti na put u Nigeriju, najmnogoljudniju afričku zemlju. 

Saznat ćete jesu li se snašli u Lagosu među njegovih 21 milijun stanovnika, te kuda su išli i što su sve uspjeli vidjeti unatoč ograničenoj slobodi kretanja. Pričat će vam o druženju s pripadnicima Yoruba, Hausa i Igbo naroda. Pokazat će vam i kako izgleda siromaštvo i dekadencija jednog društva u razvoju. Vidjet ćete Elegushi plažu i bush barove, ulice prepune života u svako doba dana, slamove na vodi. Čut ćete pokoju o nigerijskom pivu, ekspanzivnoj filmskoj industriji Nollywood, druženju s majmunima u rezervatu prirode Lekki, mitu i korupciji, sveprisutnom kolonijalnom nasljeđu. Obišli su i rijetka mjesta posvećena kulturi i obrazovanju. Istražili su kako žive žene i što je s homoseksualnom populacijom, ima li doseljenika u Nigeriji i tko su oni. Ispričat će vam što su saznali od brojnih Nigerijaca s kojima su se upoznali i njihovim svakodnevnim borbama, ali i strancima koji tamo rade. Pričat će vam o gladi i preživljavanju, biznisu i svjetski uređenim naseljima i klubovima na Vicotria otoku, o tome što vegani mogu jesti u Nigeriji. Pričat će vam jesu li uspjeli zaplesati zajedno s Femi Kutijem u „hramu" njegova oca Fele.

Bit će tu puno zanimljivih crtica s putovanja ruralnim dijelovima i manjim gradovima, a i sa sudjelovanja na najvećem afričkom karnevalu u Calabaru, gradu smještenom na jugozapadnoj obali. 

POVRATAK NA VRH STRANICE