Putopis: Peru

Petak, 10.04.2015 u 19:00
Large_peru

'Vodilica' puta kroz Peru bit će Ariana Stepinac Kapetanović koja kaže:

'Volite li šarenilo boja? Volite li ljude, prirodu, životinje? Zanima li vas  arheologija, povijest i umjetnost? Sigurna sam da  sve to volite, ali također znam da volite šopingirati i da ste po prirodi znatiželjni  te da vas zanima što je sve moguće kupiti. Vjerojatno volite i fotkati. Oduvijek ste htjeli saznati što znači soroche, kakav je osjećaj prespavati na otoku bez struje, kakav je  život na visini iznad 2500 m, je li uopće moguće na takvoj visini aklimatizirati se. Želite saznati kada se ide frizeru. Zanima vas jesu li magarci opasni...

Nedavno ste možda gledali dokumentarac o našem prvom svjetskom putniku koji je sa svojim psom Globusom proputovao 70-ak država u razdoblju od 1928.-1947. godine. Oduševljeni ste njegovim pričama koje je pričao u Vrgorcu u Vjesnikovoj trafici gdje je radio.  U ono su doba svi očekivali da će Mate Svjetski sa sobom donijeti pravo bogatstvo, a on je donio samo zapise s putovanja i veliki broj fotografija.

Možda obožavate govoriti strane jezike. Volite i Indijance. Moguće je da ste bili u Celju i oduševili se Almom Karlin. Zanima vas odakle je Mario Vargas Llosa. Svidio vam se film Mlijeko tuge (La teta asustada). Oduvijek ste htjeli posjetiti Machu Picchu koji je otkrio Hiram Bingham. Volite spontanost i slobodu. Volite Sunce, Mjesec i planine.

Ako vas barem nešto od gore navedenoga privlači, dođite u Booksu na putopisno druženje!'

Za sve kojima će dobro doći, evo FB eventa.

Svi ste pozvani!

POVRATAK NA VRH STRANICE