Putopisno predavanje: 'Libija, priča o ljudima'

Petak, 13.03.2015 u 19:00
Large_01-apollo1200x900_840_472

foto: Mejrema Reuter, 'Apollo'

Mejrema Reuter u Libiji je boravila od 2003. do 2007.

U Tripoliju je radila kao autorica i voditeljica projekta za British Council kroz medij glazbe i televizije u svrhu razvoja ekološke svijesti mladih. Na internacionalnim školama u Tripoliju predavala je dramu i glazbu, osnovala prvi dječji zbor Desert stars, i prvu baletnu školu u Libiji, kao i prvi ansambl srednjovjekovne i renesansne glazbe Saltoinalto.

O svojim je tamošnjim iskustvima Mejrema Reuter napisala i knjigu Libija, priča o ljudima. Zbirka je to svjedočanstava o susretima s različitim narodima koji tamo žive, kako na obali Mediterana, tako i duboko u Sahari gdje je Mejrema učila, istraživala sve što je vidjela, od geoloških čarolija ugaslog vulkana sa tri jezera različitih boja u samom krateru, potpune pomrčine Sunca i Mjeseca do tuareških legendi o Tin Hinan. Mejrema je živjela među ljudima koji poznaju prirodu i žive u, na prvi pogled, nemogućim životnim uvjetima bez vode, medicinske pomoći ili škola.

Njezine fotografije Libije nagrađivali su eminentni fotografi i povjesničari umjetnosti. Apollo, jedna od fotografija s izložbe (i fotografija koja krasi ovu najavu), u višemetarskom formatu, dugo je krasila ulaz u središnjicu British Councila u  samom centru Londona.

Dođite čuti ovu nesvakidašnju putopisnu priču i vidjeti fantastične Mejremine fotografije. Tko poželi, moći će i nabaviti knjigu Libija, priča o ljudima.

Evo i Facebook event.

Svi ste pozvani!

POVRATAK NA VRH STRANICE