'Razgovor sa Hertom' i Vladimir Milojković

Petak, 23.09.2016 u 19:00
Large_knjiga

Vladimir Milojković iz Subotice u Booksu dolazi ponajprije, ali ne samo, kako bi predstavio svoju zbirku signalističke poezije Razgovor sa Hertom

Vladimir se prvi put na književnoj sceni pojavio još kao srednjoškolac na natječaju Doma kulture iz Ivanjice gdje mu je selektor, pjesnik Duško Trifunović dodijelio 3. nagradu. Uslijedilo je potom još puno sudjelovanja i nagrada na raznim književnim natječajima, a za zbirku o kojoj će govoriti na ovom predstavljanju Vladimir je dobio nagradu ’Prvenac’ koju dodjeljuje Studentski kulturni centar iz Kragujevca. Kako bi izbrusio svoje pjesničke vještine ovaj mladi pjesnik marljivo je radio i na nekoliko radionica kreativnog pisanja u Novom Sadu i Subotici. Na poziv Miroljuba Todorovića sudjelovao je u stvaranju zbirke znanstvenih i umjetničkih signalističkih radova The Magic of Signalism / Magija signalizma (2016.), a moglo ga se čuti, vidjeti i doživjeti na čitanjima poezije ’Poezija u Kući’ (NS), ’Poetarium’ (NS), URLIK (SU), Pesničenje (BG), ARGH! (BG). Posljednjih godina Vladimir spaja vizualnu umjetnost i poeziju u multimedijalne performanse, kombinirajući ih sa zvukom odnosno audio poezijom. Uređuje blog massigliebe.blogspot.com na kojem objavljuje svoje ali i radove drugih autora. 

Zbirka 'Razgovor sa Hertom' dobila je naziv po ciklusu kratkih pjesama koji se nalazi u zbirci, a objavljena je 2014. godine. Ako želite čuti što je signalistička poezija onda svakako dođite poslušati što Vladimir ima za reći. Zanimljivo je napomenuti kako je Razgovor sa Hertom Vladimir i vizualno uredio i to će - spoj vizualnih umjetnosti i književnosti - biti jedna od tema večeri.

Svi ste pozvani/e!

 

POVRATAK NA VRH STRANICE