Razgovor: Vitićev neboder

Srijeda, 02.10.2019 u 17:00
Large_vit2

Centar oblikovanja svakodnevice i Booksa pozivaju sve zainteresirane građane na javni razgovor o arhitekturi i svakodnevici Vitićevog nebodera u Laginjinoj ulici i okolnog naselja s kojima će prisutne pobliže upoznati Boris Bakal (intermedijalni umjetnik, predstavnik projekta "Vitić pleše"), Robert Loher (arhitekt i stanar Vitićevog nebodera), Tamara Bjažić Klarin (arhitektica i povjesničarka arhitekture) i Sunčica Pleština (savjetnica za odnose s javnošću i stanarka Vitićevog nebodera).

Razgovor je dio programa Izvedbe svakodnevice u Vitićevom neboderu u sklopu kojeg se održavaju i tri stručna vodstva kroz svakodnevni život u naselju, zgradi i privatnom stanu.

Razgovor je namijenjen široj publici s ciljem upoznavanja građana i stručnjaka o svakodnevnom životu u jednoj specifičnoj arhitekturi, te uzajamnoj vezi arhitekture i života; na koji način arhitektura definira život, a na koji način život definira arhitekturu. Bit će govora o značaju stambenog bloka kojeg je projektirao šibenski arhitekt Ivan Vitić kao i drugim primjerima stambene arhitekture 50-ih godina u neposrednoj blizini, a u kontekstu moderne arhitekture Zagreba.

Ulaz je slobodan.

POVRATAK NA VRH STRANICE