Za boravak u klubu Booksa potrebna je Covid potvrda. / Covid Certificate is mandatory in Booksa.
Close
Page arrow

Booksin podcast: Literatura u migraciji #3

Large large large novo podcast cover
Petak
24.09.2021.

U novoj epizordi Booksina podcasta Literatura u migraciji Tomislavu Augustinčiću u studiju se pridružila novinarka Anja Tomljenović, autorica istraživačkih i tematskih tekstova na Booksinom tematu posvećenom romskoj književnosti.

Tomislav i Anja razgovarali su, među ostalim, o njenom istraživačkom iskustvu u sklopu ovoga temata, stereotipizaciji Roma u književnosti te kako se oduprijeti tome.

U podcastu su pročitani Anjini tekstovi Do veće afirmacije romske književnosti – Središnja knjižnica Roma i ROJCbook: Zrcalimo zajednicu! te tekst Luke Ostojića Nesigurnost društvene margine – o dometima književnog teksta.

Podcast uredio i vodio: Tomislav Augustinčić.
Gošća: Anja Tomljenović.
Produkcija: Audio Store Transonica.
Tekstove čitao: Jakov Zovko.
Glazba u uvodnoj špici: Nikša Marinović.

***

Podcast je objavljen u sklopu projekta I to je pitanje kulture?.

Projekt I to je pitanje kulture? provode Udruga za promicanje kultura Kulturtreger kao nositelj i Kurziv - Platforma za pitanja kulture, medija i društva kao partner, u razdoblju od 19. kolovoza 2020. godine do 19. srpnja 2022. godine. Ukupna vrijednost projekta je 1.342.674,05 HRK, a sufinancira ga Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 1.141.272,94 HRK.

Više o Europskim strukturnim i investicijskim fondovima možete saznati ovdje, a o Europskom socijalnom fondu na ovoj poveznici.

pasica-6

Booksa · Booksin podcast: Literatura u migraciji #3
Možda će vas zanimati
Intervju
Homepage 268559250 3058460851039482 2535231851440530290 n 20.01.2022.

'Neprikosnoveni književni autoriteti ne postoje.'

S kritičarskim kolektivom 'Pobunjene čitateljke' razgovarali smo o pobunjenoj književnosti, njihovu radu s mladima te nagradi 'Štefica Cvek'.

Piše: Anja Tomljenović

Podcast
Homepage large large large large novo podcast cover 17.12.2021.

Booksin podcast: Literatura u migraciji #5

U novoj epizodi Booksina podcasta 'Literatura u migraciji' Tomislavu Augustinčiću u studiju su se pridružili Selma Pezerović i Ljatif Demir.

U fokusu
Homepage novo romanipe naslovnica2 08.12.2021.

O ženskom pismu, prijateljstvu i još ponečem

O pričama autorica, pripadnica romske zajednice u kojoj se žene i dalje pozicioniraju, ženskim temama i identitetu u zbirci 'Romanipe – iz sjene na svjetlo'.

Piše: Selma Pezerović

Podcast
Homepage large large large novo podcast cover 28.10.2021.

Booksin podcast: Literatura u migraciji #4

U novoj epizodi Booksina podcasta 'Literatura u migraciji' Tomislavu Augustinčiću u studiju su se pridružili Severina Lajtman i Siniša Senad Musić.

U fokusu
Homepage snaslovnice 11.10.2021.

Kako se pisao (romski) otpor?

Ivana Perić piše o povijesti Roma u Drugom svjetskom ratu, otporu, (ne)sjećanju i književnosti, o čemu je razgovarala s Danijelom Vojakom, višim znanstvenim suradnikom na Institutu Ivo Pilar i dugogodišnjim istraživačem povijesti Roma.

Piše: Ivana Perić

U fokusu
Homepage novostablopjesama 07.10.2021.

Stalna je samo mijena

Abdellatif Laâbi jedan je od najznačajnijih glasova marokanske poezije, frankofoni pjesnik koji je 1985. godine, nakon odsluženja zatvorske kazne, emigrirao u Francusku, gdje i danas živi.

Piše: Anja Tomljenović

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu