Razgovor o knjizi '24 satne priče' Marka Dješke

Ponedjeljak
09.01.2023.

Strip-tease Matka Vladanovića vratio se u Booksu nakon 5 godina kako bi predstavio novi strip-album redatelja animiranog filma, ilustratora i stripaša Marka Dješke s kojim je Matko razgovarao o potankostima nastanka ove knjige.

24 satne priče je album nastao u periodu od 10 godina kroz koje se održavao maraton 24 satno crtanje stripa koji se jedan puta godišnje održava u više gradova u Hrvatskoj (Zagreb, Osijek, Split, Rijeka te mnogi drugi koji se ponekad uključe) te je sam zadatak nacrtati strip unutar 24 sata koji ima 24 stranice prema zadanoj temi. Ovoj zahtjevnoj vježbi svrha je natjerati crtača da uradi zadatak i nacrta 24 stranice stripa u jednom danu pod golemim pritiskom vremena, dekoncentracije, rada u grupi prema zadanoj temi, a da pritom stripovi budu kompletirani s pričama i crtežom koji su ujednačeni i čitki. Marko je tako postao maratonac koji je uspio odraditi ovaj zadatak čak osam puta, stoga je ova knjiga kompilacija od osam priča, svaka od 24 stranice, koje su nastajale na maratonu 24 satno crtanje stripa. Detalji u snimci!

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu