Page arrow

Učitavanje: Ines Meštrić i Anita Čeko

Large 20220216 184746
Četvrtak
10.03.2022.
Donosimo snimku tribine Učitavanje na kojoj su gostovale Ines Meštrić i Anita Čeko. Moderatori Martin Majcenović i Vigor Vukotić s njima su razgovarali o svemu čemu se vesele, koja su im najdraža glagolska vremena i može li se uživati u mirisu e-knjiga. Detalji u videu!
Ines Meštrić rođena je 1996. godine u Bjelovaru. Diplomirala je kroatistiku i bibliotekarstvo na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Nakon studija ostaje u Zagrebu gdje trenutno radi kao nastavnica hrvatskoga jezika i književnosti u osnovnoj školi te kao lektorica u izdavačkoj kući. Pisanje doživljava kao lijek; bijeg od sebe i sebi istovremeno. Piše od osnovne škole, a u posljednje se vrijeme odvažuje pisati javnije. Pjesme su joj objavljene na književnim portalima Booke.hr, Anna Lit te Poezija Online. Sudjelovala je na književnoj radionici Servis za pjesmu.
Anita Čeko odrastala je u Zadru, Livnu i Splitu. Trenutno živi u Zagrebu gdje je završila studije filmske dramaturgije i psihologije. Radi kao scenaristica i psihologinja te vodi filmske i psihodramske radionice. Članica je Saveza scenarista i pisaca izvedbenih djela (SPID) te Kinokluba Zagreb u kojem posljednih godina s guštom uči o filmu. Autorski filmovi koje radi (Jabuka, tri dvopeka, jogurt; Blizina; One su; Brinula) putuju po filmskim festivalima. Trenutno snima dokumentarni film u produkcijskoj kući Restart i razvija scenarij za dugometražni igrani film Viktorija. Poeziju je počela pisati nenadano lani dok je pet dana bila sama na "rezidenciji kod dida uz more”. Dosad nije javno čitala svoju poeziju.
Možda će vas zanimati
Video
Homepage untitled design  3 26.05.2022.

Učitavanje: Marina Negotić i Ignac Ratković

Na svibanjskom izdanju tribine 'Učitavanje' gostovali su prozaistica Marina Negotić i pjesnik Ignac Ratković.

Video
Homepage 279551677 523169955923395 511909098568880592 n 05.05.2022.

Učitavanje: Antonio Karlović i Tomislav Augustinčić

U posebnom izdanju tribine 'Učitavanje' na Noć knjige gostovali su Antonio Karlović i Tomislav Augustinčić.

Poezija
Homepage erik mclean pgtsogzn9wm unsplash 22.04.2022.

Antonio Karlović - izbor pjesama

Antonio Karlović gostovat će na tribini 'Učitavanje' i tim povodom donosimo izbor njegovih pjesama.

Poezija
Homepage lucas sankey orfhtn5bbtm unsplash 21.04.2022.

Tomislav Augustinčić - izbor pjesama

Ususret gostovanju na tribini 'Učitavanje', donosimo izbor jedne objavljene i dvije rukopisne pjesme Tomislava Augustinčića.

Poezija
Homepage peter yost ah9tydidlka unsplash 16.03.2022.

Roko Relić - izbor pjesama

Ususret gostovanju na tribini 'Učitavanje', donosimo izbor pjesama Roka Relića: 'Gdje je nestao Che Guevara?', 'Plavo-smeđe', 'Neka je budala zapalila svijet' i 'Murphyjeva zakonska pitanja'.

Poezija
Homepage victoria strukovskaya mihsjirlvpg unsplash 14.03.2022.

Ines Kosturin - izabrane pjesme

Ususret gostovanju na književnoj tribini 'Učitavanje', donosimo izbor pjesama Ines Kosturin iz zbirke 'Herbarij': 'Dječje slabosti', 'Prepoznajem u sebi sve više', 'Vještina završetaka' i 'Običaji'.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu