Revija malih književnosti 2015 Baltik: Tri, četiri, dvanaest, otvaramo Reviju!

Srijeda, 21.10.2015 u 20:00
Large_extra_large_revija_kvadrat

Ovogodišnja Revija malih književnosti dovodi dvanaestoro književnika i književnica iz tri zemlje, koji će nam svoj rad predstaviti na četiri jezika.

Prvi kojega ćemo čuti je Pauls Bankovskis. Pauls studirao je staklarstvo na Školi za primijenjenu umjetnost u Rigi i filozofiju na Latvijskom sveučilištu. Objavio je nekoliko romana i zbirki kratkih priča te nekoliko knjiga za djecu i dokumentarnih scenarija. Djela su mu prevedena na engleski, njemački, ruski, finski i litvanski jezik. Kārlis Vērdiņš također dolazi iz Latvije. Magistrirao je kulturalne teorije i doktorirao temom iz područja filologije. Autor je brojnih znanstvenih radova te eseja o latvijskoj i stranoj književnosti. Objavio je nekoliko knjiga poezije, a piše i književne kritike, libreta i tekstove za pjesme. Tomas Staniulis litvanski je prozaist sa strašću prema povijesti i brodovima. Objavio je dva romana i dvije zbirke priča. Prvu kratku priču u obliku SMS poruka u Litvi prvi je napisao upravo Tomas koji za život zarađuje u agenciji za odnose s javnošću. Urmas Vadi bio je najmlađi estonski autor koji je 1999. osvojio nagradu na natjecanju Nova Drama za dječji komad Tako ti i treba kad kradeš moje medvjede!. Otada se njegovi komadi stalno izvode i za njih je dobio brojne nagrade. Urmas piše i romane i kratke priče, radi kao producent, bavio se i radijskim novinarstvom, a diplomirao je radijsku režiju na Sveučilištu u Tallinu. Njegov roman Natrag u Estoniju dodiruje vrlo bolnu temu: polagano nestajanje estonskog stanovništva.

Više o ovogodišnjoj Reviji saznajte ovdje, provjerite što vam donose i druga i treća večer festivala, a tu je i Facebook događanje - lajkajte, šerajte, atendajte i onda nam dođite u srijedu.

Svi ste pozvani!

POVRATAK NA VRH STRANICE