Rijeka 2020 EPK: Lungomare - Autorske bure

Utorak, 12.06.2018 u 20:00
Large_zebar

Projekt Lungomare u sklopu Rijeka 2020 - Europska prijestolnice kulture dovodi suvremene umjetnike na petnaest lokacija na Kvarneru. Te će lokacije 2020. godine biti povezane kulturno-turističkom rutom na kojoj će se izvesti instalacije umjetnika inspirirane ovim mjestima. 

Prvi dio projekta su Autorske bure – projekt koji se sastoji od petnaest rezidencija za pisce. U periodu od ožujka do svibnja, petnaest odabranih autora Regiona provelo je mjesec dana otkrivajući zanimljivosti Kvarnera (svaki autor na svojoj lokaciji). Svi autori i autorice, vezano uz lokaciju na kojoj su boravili, napisali su priče, a na jesen ove godine one će biti predstavljene javnosti u obliku knjige.

Na ovom jedinstvenom projektu okupljeni su neki od najboljih i najzanimljivijih suvremenih pisaca regiona; Faruk Šehić (riječka ribarnica), Dorta Jagić (Volosko), Milena Benini (Mošćenička Draga), Vladimir Arsenijević (riječke plaže), Lejla Kalamujić (Kostrena), Nora Verde (Bakar), Robert Perišić (Crikvenica), Enver Krivac (Zebar), Edo Popović (Baška), Asja Bakić (Lopar), Olja Savičević Ivančević (Filozići), Damir Karakaš (Cres), Tea Tulić (Mali Lošinj) i Bekim Sejranović (Susak).

Dođite čuti petero autora i autorica: Roberta Perišića, Asju Bakić, Milenu Benini, Damira Karakaša i Noru Verde, koji će sa selektoricom programa Željkom Horvat Čeč razgovarati o svom iskustvu sudjelovanja u Autorskim burama.

Program je realiziran uz potporu lokalnih samouprava i partnera u mjestima rezidencija.

foto: Zebar (Rijeka EPK 2020)

POVRATAK NA VRH STRANICE