ROZA HIPNOZA: Nasilje u lezbijskim vezama - ormar u ormaru

Srijeda, 22.05.2019 u 18:00
Large_template_1

Jedna u nizu nevidljivih tema LGBTIQ zajednice. S obzirom na to da svjedočimo dizanju svijesti o partnerskom i obiteljskom nasilju u društvu, na ovogodišnjoj Rozi Hipnozi dizat će se svijest i progovarati o nasilju i kontroli u lezbijskim odnosima. Iskustvo pokazuje kako lezbijke koje su imale više od 4-5 partnerskih odnosa, navode da je barem u jednom bilo prisutno nasilje i kontrola. Uzevši u obzir kako živimo u društvu koje je većinski patrijarhalno i heteronormativno, lezbijke su izložene višestrukoj diskriminaciji kao žene i kao lezbijke, što podrazumijeva dodatni stres koji postaje dijelom partnerskog odnosa.

Stoga te Zagreb Pride poziva da se pridružiš razgovoru u Booksi gdje ćeš imati priliku čuti i osvijestiti kako izgleda iskustvo nošenja s nasiljem u lezbijskoj vezi. Svoje iskustvo će podijeliti Martina Šalov, fotografkinja i aktivistkinja iz Rijeke te će razgovor i raspravu nakon moderirati Doria Jukić, programska koordinatorica Zagreb Pridea.

Roza hipnoza je ciklus tribina u organizaciji Zagreb Pridea koja će se i ove godine održati u sklopu Mjeseca ponosa 2019. Cilj Roze Hipnoze je osvještavanje i dizanje vidljivosti LGBTIQ tema.
Kako bi 18. Povorka ponosa LGBTIQ osoba i obitelji i Mjesec ponosa 2019. bili što šarolikiji i veseliji, podrži ih svojom donacijom, a za svaku donaciju do određenog iznosa, možeš odabrati i poklon.

 

POVRATAK NA VRH STRANICE