Sigi Jöttkandt i Justin Clemens u Mami

Ponedjeljak, 26.09.2016 u 18:00
Large_matematika
Jedno ne postoji. U predavanju Spol, označitelj i najmanji cijeli broj, Sigi Jöttkandt krenut će od te Badiouove tvrdnje i uputiti se prema mjestu na kojem bi Jedno moglo nastati. Njezina je teza da je Jedno brojno, da ih ima više, a to Lacan specificira u XIV. seminaru – Logika fantazije: možda i nema Jednoga, ali to ne znači da nema najmanjeg cijelog broja.
 
Opaska o strukturi filozofskog djela Alaina Badioua naslov je predavanja Justina Clemensa u kojem će on ispitati odnos između retorike i logike u cjelini Badiouvog rada.
 
Sigi Jöttkandt profesorica je engleskog jezika na UNSW u Australiji. Autorica je knjiga Acting Beautifully: Henry James and the Ethical Aesthetic, First Love: A Phenomenology of the One, kao i brojnih članaka o književnosti i psihoanalizi. Suosnivačica je i urednica časopisa S: Journal of the Circle for Lacanian Ideology Critique i Umbr(a). Uz to je i ravnateljica kuće Open Humanities Press.
 
Justin Clemens je profesor filozofije na University of Melbourne u Australiji. Njegova bibliografija uključuje knjige Psychoanalysis is an Antiphilosophy (Edinburgh UP 2013), Minimal Domination (Surpllus 2011) i Lacan Deleuze Badiou, napisanu u suradnji s A.J. Bartlettom i Jonom Roffeom (Edinburgh UP 2014). Trenutno radi na projektu Australian Poetry Today.
 
Gostovanje je realizirano u suradnji s ljubljanskom konferencijom REPETITION/S: Performance and Philosophy in Ljubljana.

***

foto: J R / Flickr
POVRATAK NA VRH STRANICE