Škrabica: Anastasija Kaptelova i Tomi Novak

Četvrtak, 29.11.2018 u 20:30
Large_23270473_10214656694000085_405958653184173611_o

Urednik i voditelj Škrabe, Andrija Škare, kaže:

U neka se davna vremena na ovaj dan slavila Republika i stari bi obavezno bio popio malo, u druga se vremena (koja traju do dan danas) na taj dan klala svinja i stari bi obavezno bio popio malo više, a ove godine je 29.11. rezerviran za Škrabicu i za duo koji će vas svojom nježnom glazbom ugrijati pa sve da ne popijete baš ništa.

Oni su Anastasija Kaptelova i Tomi Novak, operna pjevačica i delta blues gitarist, sudruzi na uvijek uzbudljivom glazbenom polju. Od autorskih pjesama, preko ranog bluesa pa do obrada nekih dobro poznatih jazz standarda u aranžmanu ovog dinamičnog dvojca, njihov nastup na Škrabici donosi muzičko iskustvo istovremeno maglovito i toplo, primjereno mjesecu studenome, primjereno jazzu, primjereno zimi koja je tu, iza ćoška! 

---

Evo još i pokoje što važne, što zanimljive informacije o Škrabici.

Škrabicu je prije osam godina pokrenuo Ante Perković, a uskoro su mu se pridružili Nina Romić i Luka Belani. Ovaj program postoji kako bi vam predstavio mlade i/ili još neširoko popularne glazbenike-kantautore. Svira se samo autorska glazba, nema obrada.

Od proljeća 2012. do početka 2016. godine organizacijsko-promocijski volan Škrabice u rukama je imao Adam Semijalac (Bebè Na Volè) a sada Škrabicom upravlja Andrija Škare. Osim guštanja u odličnoj svirci, jednom mjesečno Škrabica vam pruža priliku da učinite dobro djelo. Naime, upad se ne naplaćuje, a u svirku koju ćete čuti uloženo je vrijeme, trud, entuzijazam, pa je onda fer i suvislo da glazbenici dobiju nešto zauzvrat. A to 'nešto' su dobrovoljni novčani prilozi koje publika može ubaciti u škrabicu. Sva prikupljena lova ide glazbenicima. Osim toga, Škraba je drugačija i po tome što se izvođače sluša u tišini. Nema razgovaranja, bilo međusobno, bilo na mobitel, žamora, šuškanja, šaptanja i došaptavanja zato jer je to bezobrazno i omalovažavajuće prema izvođačima, a i ne bi se ništa čulo jer je svirka akustična, nema struje. Pa ako biste dali ruku u vatru da nema tog mjesta gdje možeš slušati muziku u tišini i stvarno je, baš stvarno dobro čuti, nemojte. Dođite nam na Škrabu i doživite to skoro pa endemsko iskustvo.

POVRATAK NA VRH STRANICE