Škrabica: Bebè Na Volè

Četvrtak, 14.01.2016 u 20:30
Large_large_bebenavole

Bebè Na Volè, odnosno Adam Semijalac alfa je i omega Škrabice koju na naše zadovoljstvo a bome i ponos vodi već više od četiri godine. Prošle je godine objavio album Time of Great Depression koji je pobrao hrpe pohvala. K tome, Adam stvara muziku za predstave, performanse i animirane filmove. Upite poput: "Kad će Bebe biti na Škrabici?" dobijamo gotovo svakodnevno pa smo uveli običaj da Adam jednom godišnje nastupi na Škrabi. Ovo je taj put. Sljedeći će biti tek negdje za godinu dana pa ne premišljajte puno nego dođite.

Škrabicu, zasad jedini i stoga našem biću vrlo dragocjeni glazbeni program u Booksi, prije šest su godina pokrenuli Ante Perković, Nina Romić i Luka Belani. Škrabica postoji kako bi vam predstavila mlade i/ili još neširoko popularne glazbenike-kantautore. Svira se samo autorska glazba, nema obrada.

Od proljeća 2012. godine organizacijsko-promocijski volan Škrabice preuzeo je gore spomenuti Adam Semijalac (Bebè Na Volè) koji je jednako fenomenalan organizator koliko i glazbenik. Osim guštanja u odličnoj svirci, svaki drugi četvrtak Škrabica vam pruža priliku da učinite dobro djelo. Naime, upad se ne naplaćuje, a u svirku koju ćete čuti uloženo je vrijeme, trud, entuzijazam, pa je onda fer i suvislo da glazbenici dobiju nešto zauzvrat. A to 'nešto' su dobrovoljni novčani prilozi koje publika može ubaciti u škrabicu. Sva prikupljena lova ide glazbenicima. Osim toga, Škraba je drugačija i po tome što se muzika sluša u tišini. Nema razgovaranja, bilo međusobno, bilo na mobitel, žamora, šuškanja, šaptanja i došaptavanja jer je to krajnje bezobrazno prema muzičarima, nepristojno i lišeno čak i onog elementarnog međuljudskog poštovanja.

POVRATAK NA VRH STRANICE