Škrabica: Denis Katanec

Četvrtak, 11.06.2015 u 20:30
Large_denis_katanec_026

Denis Katanec zagrebački je kantautor i glavna je pokretačka snaga bendova Felon i Denis Katanec OKanagan LTD. Iza sebe ima album Jasno, nečujno, a suviše glasno (Felon), dva eksperimentalna albuma napisana i snimljena u 24 sata Sveska bijednih I i Sveska bijednih II te novo izdanje u vidu EP-a Sve moje Laurie s bendom DK OKanagan LTD. Odsvirao je preko 100 koncerata u cijeloj regiji, a jedni od zapaženijih bili su njegovi nastupi prije američkog singer-songwritera Damiana Jurada te Damira Avdića. Trenutno radi na snimanju novog albuma benda Felon, te sudjeluje u novonastalom projektu Brodolomci. Kako Denisova muzika zvuči uživo možete čuti ovdje, tu i tu.

Denis u Booksu dolazi promovirati svoj novi materijal, a svi vi koji ćete doći, moći ćete od Denisa nabaviti još neobjavljenu lo-fi kasetu PEJOTL.

Škrabicu, zasad jedini i stoga našem biću vrlo dragocjeni glazbeni program u Booksi, prije pet su godina pokrenuli Ante Perković, Nina Romić i Luka Belani. Škrabica postoji kako bi vam predstavila mlade i/ili još neširoko popularne glazbenike-kantautore. Mnijemo kako za dobrobit velikih glazbenih zvijezda nije neophodno da se promoviraju u Booksi. Zato Škraba donosi samo autorsku glazbu, nema obrada.

Od proljeća 2012. godine organizacijsko-promocijski volan Škrabice preuzeo je Adam Semijalac (poznatiji kao Bebè Na Volè) koji je jednako fenomenalan organizator koliko i glazbenik. Osim guštanja u odličnoj svirci, svaki drugi četvrtak Škrabica vam pruža priliku da učinite dobro djelo. Naime, upad se ne naplaćuje, a u svirku koju ćete čuti uloženo je vrijeme, trud, entuzijazam, pa je onda fer i suvislo da glazbenici dobiju nešto zauzvrat. A to 'nešto' su dobrovoljni novčani prilozi koje publika može ubaciti u škrabicu. Sva prikupljena lova ide glazbenicima.

POVRATAK NA VRH STRANICE