Škrabica: Eine (Ivan Ščapec)

Četvrtak, 23.02.2017 u 20:30
Large_scapec

Od nažalost rasformiranog benda Vlasta Popić pa do, srećom, još uvijek aktualnog Seine, sve su glazbene inkarnacije u kojima je pokretački motor bio Ivan Ščapec krenule tako da je on prvo počeo nešto s gitarom, a to nešto bi kasnije izraslo u bend.

Sada je Ščapec odlučio okrenuti priču i spasiti se od toga da sve što pokrene mora toliko nabujati pa je pokrenuo Eine, projekt u kojem je, kao što i ime sugerira, sam s gitarom, a uloga drugih ljudi je isključivo da gledaju i slušaju.

Punk, noise-rock, psihodelični pop i još štošta, brojni glazbeni stilovi i njihove krhotine bili su i jesu dijelom Ščapecovog autentičnog glazbenog izraza, a kako to zvuči samo na akustičnoj gitari, bez razglasa i mikrofona, imate jedinstvenou priliku provjeriti na ovom izdanju Škrabice.

Ne dajte da se ne vidimo!

A, sad, malo štiva za one koji žele znati više.

Škrabicu su prije šest godina pokrenuli Ante Perković, Nina Romić i Luka Belani. Ovaj program postoji kako bi vam predstavio mlade i/ili još neširoko popularne glazbenike-kantautore. Svira se samo autorska glazba, nema obrada.

Od proljeća 2012. do početka 2016. godine organizacijsko-promocijski volan Škrabice u rukama je imao Adam Semijalac (Bebè Na Volè) a sada Škrabicom upravlja Andrija Škare. Osim guštanja u odličnoj svirci, jednom mjesečno Škrabica vam pruža priliku da učinite dobro djelo. Naime, upad se ne naplaćuje, a u svirku koju ćete čuti uloženo je vrijeme, trud, entuzijazam, pa je onda fer i suvislo da glazbenici dobiju nešto zauzvrat. A to 'nešto' su dobrovoljni novčani prilozi koje publika može ubaciti u škrabicu. Sva prikupljena lova ide glazbenicima. Osim toga, Škraba je drugačija i po tome što se izvođače sluša u tišini. Nema razgovaranja, bilo međusobno, bilo na mobitel, žamora, šuškanja, šaptanja i došaptavanja zato jer je to bezobrazno i omalovažavajuće prema izvođačima, a i ne bi se ništa čulo jer je svirka akustična, nema struje. Pa ako biste dali ruku u vatru da nema tog kluba gdje možeš slušati muziku u tišini i stvarno je, baš stvarno dobro čuti, nemojte. Dođite nam na Škrabu i doživite to skoro pa endemsko iskustvo.

POVRATAK NA VRH STRANICE