Škrabica: Elephant and the Moon

Četvrtak, 29.09.2016 u 20:30
Large_14390842_1311771918834256_4096079081035545277_n

Nema tome niti pet godina otkako su Petra Vranića, samozatajnog mladića koji nastupa pod imenom Elephant and the Moon, proglašavali novom najvećom nadom domaće glazbene scene. Petar je bio jedan od prvoboraca hrvatskog kantautorskog vala, a njegova glazba je prolazile mijene od folk-rocka i americane pa sve do snažnijih utjecaja akustičnog punka.

U posljednje vrijeme se čini da nije baš previše aktivan, ali to je samo zato što sve manje svira u Zagrebu, no kao od šale puni klubove po regiji i šire. Nakon što je poharao Budimpeštu, Beograd i Nikšić sada ga konačno možemo vidjeti i u njegovom rodnom gradu, u Zagrebu, gdje je sve i počelo.

Očekujte naramak novih pjesama, ali i starijih uspješnica poput The Night is Catching up With Me ili Seventeen, a ako Petar bude dobre volje možda dobijemo i koji cover.

Vidimo se u četvrtak, 29. rujna, ulaz je besplatan, a glazbenika podržite prilogom u škrabicu. Kome će koristiti, evo i Facebook eventa.

-

Škrabicu su prije šest su godina pokrenuli Ante Perković, Nina Romić i Luka Belani. Ovaj program postoji kako bi vam predstavio mlade i/ili još neširoko popularne glazbenike-kantautore. Svira se samo autorska glazba, nema obrada.

Od proljeća 2012. do početka 2016. godine organizacijsko-promocijski volan Škrabice u rukama je imao Adam Semijalac (Bebè Na Volè) a sada Škrabicom upravlja Andrija Škare. Osim guštanja u odličnoj svirci, jednom mjesečno Škrabica vam pruža priliku da učinite dobro djelo. Naime, upad se ne naplaćuje, a u svirku koju ćete čuti uloženo je vrijeme, trud, entuzijazam, pa je onda fer i suvislo da glazbenici dobiju nešto zauzvrat. A to 'nešto' su dobrovoljni novčani prilozi koje publika može ubaciti u škrabicu. Sva prikupljena lova ide glazbenicima. Osim toga, Škraba je drugačija i po tome što se izvođače sluša u tišini. Nema razgovaranja, bilo međusobno, bilo na mobitel, žamora, šuškanja, šaptanja i došaptavanja zato jer je to bezobrazno i omalovažavajuće prema izvođačima, a i ne bi se ništa čulo jer je svirka akustična, nema struje. Pa ako biste dali ruku u vatru da nema tog kluba gdje možeš slušati muziku u tišini i stvarno je, baš stvarno dobro čuti, nemojte. Dođite nam na Škrabu i doživite to skoro pa endemsko iskustvo.

Ovaj projekt sufinancirao je HDS ZAMP iz fonda sredstava koje služba ZAMP prikupi na ime prava na naknadu za prazne medije, a koja se sukladno odredbi Zakona o autorskom pravu i srodnim pravima dodjeljuju temeljem Natječaja HDS-a za potporu projekata s područja popularne glazbe.

POVRATAK NA VRH STRANICE