Škrabica: Gilbert

Četvrtak, 22.01.2015 u 20:30
Large_ja

Doživjet ćete Gilbert - alternativni rock band utemeljen na kantautorskom radu Melite Sabljo koja je kao već iskusna bubnjarka odlučila uz bubnjarske žuljeve na dlanovima steći i one gitarističke na jagodicama. Uz nju su njezinu glazbu posebnom energijom obojali Igor Meštrović na bubnjevima i Jadran Zdunić na bas gitari. Prije Gilberta čut ćete Eliasa Eichlera (12) koji će izvesti svoje tri autorske pjesme. Na koncu, pozvani ste i da izgrlite Melitu koja na dan koncerta slavi rođendan!

Nemojte propustiti ovaj spektakl koji će većinom biti instrumentalne prirode s obzirom na bolest dišnih i ostalih puteva koja je poharala dva od tri člana Gilberta. Što se rođendanskog dijela tiče, pokloni su dobro došli, a vi najviše, kaže Sabljo.

Škrabicu, zasad jedini i stoga našem biću vrlo dragocjeni glazbeni program u Booksi, prije pet su godina pokrenuli Ante Perković, Nina Romić i Luka Belani. Škrabica postoji kako bi vam predstavila mlade i/ili još neširoko popularne glazbenike-kantautore. Mnijemo kako za dobrobit velikih glazbenih zvijezda nije neophodno da se promoviraju u Booksi. Zato Škraba donosi samo autorsku glazbu, nema obrada.

Od proljeća 2012. godine organizacijsko-promocijski volan Škrabice preuzeo je Adam Semijalac (poznatiji kao Bebè Na Volè) koji je jednako fenomenalan organizator koliko i glazbenik. Osim guštanja u odličnoj svirci, svaki drugi četvrtak Škrabica vam pruža priliku da učinite dobro djelo. Naime, upad se ne naplaćuje, a u svirku koju ćete čuti uloženo je vrijeme, trud, entuzijazam, pa je onda fer i suvislo da glazbenici dobiju nešto zauzvrat. A to 'nešto' su dobrovoljni novčani prilozi koje svi prisutni mogu ubaciti u škrabicu. Sva skupljena lova ide glazbenicima.

Svi ste pozvani!

POVRATAK NA VRH STRANICE