Škrabica: Hari & Fat sons

Četvrtak, 25.06.2015 u 20:30
Large_h_fs_-_photo_edita_sentic__1_

Haris Ćehić, Siščanin s privremenom zagrebačkom adresom, snimivši u ljeto 2010. godine video za pjesmu Bla bla advice, odlučio je okupiti bend i snimiti autorski akustični materijal. U jesen 2011.godine, pridružuju mu se sisački Fat sons-i. U siječnju 2014. godine objavljuju prvi album Green line-red line s 13 autorskih pjesama. Album je dobio vrlo dobre kritike publike i struke. Jedna od pjesama s albuma, Would you mind? nalazi se i u američkom filmu Counter Play. Pjesma Three dots bila je uvrštena među Top 10 singlova 2014.godine na Ceneru Radija 101, a po izboru glazbenih kritičara, album se našao među 10 najboljih albuma 2014.godine. Hari & Fat sons čine: Dinko Medved (gitara), Saša Madžarac (bass), Tomislav Škrbinc (bubnjevi), Damir Novaković (akustična gitara) i Haris Ćehić (gitara, vokal, ukulele). 

Krajem veljače 2015. godine, objavljuju novi EP sa 6 autorskih pjesama pod nazivom Songs for bad weather. Vrijeme je promjenjivo, ali ova ekipa uvijek dobro zvuči pa ih dođite poslušati na zadnjoj ovosezonskoj Škrabi! 

Škrabicu, zasad jedini i stoga našem biću vrlo dragocjeni glazbeni program u Booksi, prije pet su godina pokrenuli Ante Perković, Nina Romić i Luka Belani. Škrabica postoji kako bi vam predstavila mlade i/ili još neširoko popularne glazbenike-kantautore. Mnijemo kako za dobrobit velikih glazbenih zvijezda nije neophodno da se promoviraju u Booksi. Zato Škraba donosi samo autorsku glazbu, nema obrada.

Od proljeća 2012. godine organizacijsko-promocijski volan Škrabice preuzeo je Adam Semijalac (poznatiji kao Bebè Na Volè) koji je jednako fenomenalan organizator koliko i glazbenik. Osim guštanja u odličnoj svirci, svaki drugi četvrtak Škrabica vam pruža priliku da učinite dobro djelo. Naime, upad se ne naplaćuje, a u svirku koju ćete čuti uloženo je vrijeme, trud, entuzijazam, pa je onda fer i suvislo da glazbenici dobiju nešto zauzvrat. A to 'nešto' su dobrovoljni novčani prilozi koje publika može ubaciti u škrabicu. Sva prikupljena lova ide glazbenicima.

Dođite svi!

foto: Edita Sentić

POVRATAK NA VRH STRANICE