Škrabica: Harvo Jay (Hrvoje Dešić)

Četvrtak, 24.10.2019 u 20:30
Large_hrvoje_desic

Hrvoje Dešić odrastao je u Osijeku pod tablom s imenom Jovana Jovanovića Zmaja. I svaka priča o njemu ima početi imenom pjesnika. Čim je naučio svirati Hrvoje je počeo uglazbljivati svoje pjesme. Žanrovski se, pod utjecajem Darkwood Duba, Šumskih, Fugazija i Radioheada, smjestio među mahnito razočarane. Znamo ga kao frontmana osječke semper magis škvadre koji ruži regijom i okolnim oblastima pod oznakom Harvo Jay. Nakon skoro dva i pol albuma, nekoliko godina svirke i na pregršt razbacanih nedoumica on se teško vraća na svoj kantautorski početak. No Škrabica baš početke voli. Zato vas s njim vraća u historiju koja prethodi Harvo Jayu. Donosimo vam prvi ikad akustični solo koncert nadama prevarenog Hrvoja Dešića Zmaja.
Svirat će se autorske, ali i poneku obradu (Milana Manojlovića, Porta Morta, Neki to vole vruće...).
Škrabicu ovoga puta uređuje i vodi Valentina Sertić.

Održavanje koncerata akustične autorske glazbe Škrabica podržava HDS - ZAMP.

Evo još i pokoje što važne, što zanimljive informacije o Škrabici.

Osim guštanja u odličnoj svirci, jednom mjesečno Škrabica vam pruža priliku da učinite dobro djelo. Naime, upad se ne naplaćuje, a u svirku koju ćete čuti uloženo je vrijeme, trud, entuzijazam, pa je onda fer i suvislo da glazbenici dobiju nešto zauzvrat. A to 'nešto' su dobrovoljni novčani prilozi koje publika može ubaciti u škrabicu. Sva prikupljena lova ide glazbenicima. Osim toga, Škraba je drugačija i po tome što se izvođače sluša u tišini. Nema razgovaranja, bilo međusobno, bilo na mobitel, žamora, šuškanja, šaptanja i došaptavanja zato jer je to bezobrazno i omalovažavajuće prema izvođačima, a i ne bi se ništa čulo jer je svirka akustična, nema struje. Pa ako biste dali ruku u vatru da nema tog mjesta gdje možeš slušati muziku u tišini i stvarno je, baš stvarno dobro čuti, nemojte. Dođite nam na Škrabu i doživite to skoro pa endemsko iskustvo.

Škrabicu je 2010. osmislio i pokrenuo Ante Perković, a ubrzo je pozvao Ninu Romić i Luku Belanija da mu se pridruže u vođenju ovog programa. Od proljeća 2012. do početka 2016. godine organizacijsko-promocijski volan Škrabice u ruke je preuzeo Adam Semijalac (Bebè Na Volè), a njega je pak naslijedio Andrija Škare koji je Škrabom kormilario do konca 2018. Od početka 2019. do jeseni naš najstariji i najdraži glazbeni program vodila je mlada i vrijedna Ivana Krešić, a nakon što se Ivana preselila u Prag, kormilarsku palicu Škrabe preuzela je jednako mlada i ništa manje vrijedna Valentina Sertić.

 

POVRATAK NA VRH STRANICE