Škrabica: Ichabod

Četvrtak, 19.09.2019 u 20:30
Large_ichabod

Inspiraciju za nove sezone i početke nije lako naći. Ipak, evo, nas je lišće jeseni nanijelo tamo gdje se sijeku četiri rijeke i brojni putni pravci. U Karlovcu smo pronašli Ichaboda, momka u kojem su se iskrižali preporođeni retro žanrovi. Ima tu art rocka, britpopa i psihodelije, tu je i neprijetvorna melodičnost kao konstanta škrabičarskih večeri. Repertoar mu je pozamašan, novi bend strašan. Google nam kaže da biblijski pojam "ichabod" simbolizira žaljenje za umrlom slavom. Ne znamo za Google, ali dvije stvari su sigurne: prvo, dolazak na Škrabicu nikako nećete požaliti, i drugo, Ichabodova slava tek dolazi. Preostaje vam samo doći i uvjeriti se.

Škrabicu uređuje i vodi Ivana Krešić.

Održavanje koncerata akustične autorske glazbe Škrabica podržava HDS - ZAMP.

Evo još i pokoje što važne, što zanimljive informacije o Škrabici.

Osim guštanja u odličnoj svirci, jednom mjesečno Škrabica vam pruža priliku da učinite dobro djelo. Naime, upad se ne naplaćuje, a u svirku koju ćete čuti uloženo je vrijeme, trud, entuzijazam, pa je onda fer i suvislo da glazbenici dobiju nešto zauzvrat. A to 'nešto' su dobrovoljni novčani prilozi koje publika može ubaciti u škrabicu. Sva prikupljena lova ide glazbenicima. Osim toga, Škraba je drugačija i po tome što se izvođače sluša u tišini. Nema razgovaranja, bilo međusobno, bilo na mobitel, žamora, šuškanja, šaptanja i došaptavanja zato jer je to bezobrazno i omalovažavajuće prema izvođačima, a i ne bi se ništa čulo jer je svirka akustična, nema struje. Pa ako biste dali ruku u vatru da nema tog mjesta gdje možeš slušati muziku u tišini i stvarno je, baš stvarno dobro čuti, nemojte. Dođite nam na Škrabu i doživite to skoro pa endemsko iskustvo.

Škrabicu je 2010. osmislio i pokrenuo Ante Perković, a ubrzo je pozvao Ninu Romić i Luku Belanija da mu se pridruže u vođenju ovog programa. Od proljeća 2012. do početka 2016. godine organizacijsko-promocijski volan Škrabice u ruke je preuzeo Adam Semijalac (Bebè Na Volè), a njega je pak naslijedio Andrija Škare koji je Škrabom kormilario do konca 2018. Od početka 2019. naš najstariji i najdraži glazbeni program vodi mlada i vrijedna Ivana Krešić.

 

POVRATAK NA VRH STRANICE