Škrabica: Ivan Grobenski

Četvrtak, 15.12.2016 u 21:00
Large_grobenski

Iako mlad, Ivan Grobenski je aktivan na glazbenoj sceni već puno desetljeće. Od sjajnog pop punk benda Suho Grlo Nos, preko indie rock komba Lolita sve do samostalnog elektroničkog projekta Bubblegum i art-core kolektiva Moskau, njegovo glazbeno stvaralaštvo odlikuje nezaustavljiva kreativna energija i upečatljiv autorski pristup.

U četvrtak pruža se jedinstvena prilika vidjeti i čuti Ivana Grobenskog u rudimentarnoj, potpuno akustičnoj situaciji, uz podršku ničeg više od stare akustične gitare. Spremite se biti očarani i zavedeni kolopletom autorskih pjesama i obrada koje će izvesti, jer, poznato je, ne dobiva bitku sjajno oružje, nego srce junačko! 

Od proljeća 2012. do početka 2016. godine organizacijsko-promocijski volan Škrabice u rukama je imao Adam Semijalac (Bebè Na Volè) a sada Škrabicom upravlja Andrija Škare. Osim guštanja u odličnoj svirci, jednom mjesečno Škrabica vam pruža priliku da učinite dobro djelo. Naime, upad se ne naplaćuje, a u svirku koju ćete čuti uloženo je vrijeme, trud, entuzijazam, pa je onda fer i suvislo da glazbenici dobiju nešto zauzvrat. A to 'nešto' su dobrovoljni novčani prilozi koje publika može ubaciti u škrabicu. Sva prikupljena lova ide glazbenicima. Osim toga, Škraba je drugačija i po tome što se izvođače sluša u tišini. Nema razgovaranja, bilo međusobno, bilo na mobitel, žamora, šuškanja, šaptanja i došaptavanja zato jer je to bezobrazno i omalovažavajuće prema izvođačima, a i ne bi se ništa čulo jer je svirka akustična, nema struje. Pa ako biste dali ruku u vatru da nema tog kluba gdje možeš slušati muziku u tišini i stvarno je, baš stvarno dobro čuti, nemojte. Dođite nam na Škrabu i doživite to skoro pa endemsko iskustvo.

Ovaj projekt sufinancirao je HDS ZAMP iz fonda sredstava koje služba ZAMP prikupi na ime prava na naknadu za prazne medije, a koja se sukladno odredbi Zakona o autorskom pravu i srodnim pravima dodjeljuju temeljem Natječaja HDS-a za potporu projekata s područja popularne glazbe.

POVRATAK NA VRH STRANICE