Škrabica: Jastuk

Četvrtak, 30.04.2015 u 20:30
Large_jastuk

Jastuk je hrvatsko-francuski par kojeg čine Jelena na udaraljakama (balafon, cajon) i Rodolphe na gitari. Prvi puta su zajedno svirali u ljeto 2012. na ulicama jadranskih otoka. S vremenom su počeli pisati svoje pjesme, a prvi nastup s autorskim repertoarom održali su prije godinu dana. Sviraju akustičnu muziku koja je spoj zapadnoeuropskih, balkanskih, afričkih i tko zna kojih još utjecaja, kažu.

Škrabicu, zasad jedini i stoga našem biću vrlo dragocjeni glazbeni program u Booksi, prije pet su godina pokrenuli Ante Perković, Nina Romić i Luka Belani. Škrabica postoji kako bi vam predstavila mlade i/ili još neširoko popularne glazbenike-kantautore. Mnijemo kako za dobrobit velikih glazbenih zvijezda nije neophodno da se promoviraju u Booksi. Zato Škraba donosi samo autorsku glazbu, nema obrada.

Od proljeća 2012. godine organizacijsko-promocijski volan Škrabice preuzeo je Adam Semijalac (poznatiji kao Bebè Na Volè) koji je jednako fenomenalan organizator koliko i glazbenik. Osim guštanja u odličnoj svirci, svaki drugi četvrtak Škrabica vam pruža priliku da učinite dobro djelo. Naime, upad se ne naplaćuje, a u svirku koju ćete čuti uloženo je vrijeme, trud, entuzijazam, pa je onda fer i suvislo da glazbenici dobiju nešto zauzvrat. A to 'nešto' su dobrovoljni novčani prilozi koje publika može ubaciti u škrabicu. Sva prikupljena lova ide glazbenicima.

Svi ste pozvani!

POVRATAK NA VRH STRANICE