Škrabica: Kensington Lima

Četvrtak, 27.10.2016 u 20:30
Large_large_kensington_lima2

Kensington Lima je samostalni projekt Josipa Radića, polovice izvanzemaljskog dueta Valentino Bošković. Pjesme koje nastaju pod ovim imenom poprilično su drukčije od onoga što nam isporučuje kao brački astronaut, bliže su klasičnom popu, ali su jednako uzbudljive i u njima se prepoznaje isti senzibilitet. Ne propustite ekskluzivnu priliku da Josipove pjesme čujete u akustičnim aranžmanima u kojima će mu pripomoći Lovorka Sršen čiji su glas mogli čuti svi koji su ikad slušali NanDeSka, klapu Dišpet i Yo Soy Tu Madre.

Prihod iz škrabice ovaj će put na izričit zahtjev autora biti upućen Domu za djecu u Nazorovoj.

Škrabicu su prije šest godina pokrenuli Ante Perković, Nina Romić i Luka Belani. Ovaj program postoji kako bi vam predstavio mlade i/ili još neširoko popularne glazbenike-kantautore. Svira se samo autorska glazba, nema obrada.

Od proljeća 2012. do početka 2016. godine organizacijsko-promocijski volan Škrabice u rukama je imao Adam Semijalac (Bebè Na Volè) a sada Škrabicom upravlja Andrija Škare. Osim guštanja u odličnoj svirci, jednom mjesečno Škrabica vam pruža priliku da učinite dobro djelo. Naime, upad se ne naplaćuje, a u svirku koju ćete čuti uloženo je vrijeme, trud, entuzijazam, pa je onda fer i suvislo da glazbenici dobiju nešto zauzvrat. A to 'nešto' su dobrovoljni novčani prilozi koje publika može ubaciti u škrabicu. Sva prikupljena lova ide glazbenicima. Osim toga, Škraba je drugačija i po tome što se izvođače sluša u tišini. Nema razgovaranja, bilo međusobno, bilo na mobitel, žamora, šuškanja, šaptanja i došaptavanja zato jer je to bezobrazno i omalovažavajuće prema izvođačima, a i ne bi se ništa čulo jer je svirka akustična, nema struje. Pa ako biste dali ruku u vatru da nema tog kluba gdje možeš slušati muziku u tišini i stvarno je, baš stvarno dobro čuti, nemojte. Dođite nam na Škrabu i doživite to skoro pa endemsko iskustvo.

Ovaj projekt sufinancirao je HDS ZAMP iz fonda sredstava koje služba ZAMP prikupi na ime prava na naknadu za prazne medije, a koja se sukladno odredbi Zakona o autorskom pravu i srodnim pravima dodjeljuju temeljem Natječaja HDS-a za potporu projekata s područja popularne glazbe.

POVRATAK NA VRH STRANICE