Škrabica: koncert orijentalne glazbe

Četvrtak, 14.05.2015 u 20:30
Large_oud

Dražen Franolić i Kamenko Ćulap izvode autorske kompozicije, inspirirane balkanskom, turskom i arapskom glazbom, s elementima improvizacije. Sviraju na arapskoj lutnji (oud) i udaraljkama (bendir, tar, dombek, udu). Više o njima i njihovoj muzici saznat ćete tu i ovdje.

Škrabicu, zasad jedini i stoga našem biću vrlo dragocjeni glazbeni program u Booksi, prije pet su godina pokrenuli Ante Perković, Nina Romić i Luka Belani. Škrabica postoji kako bi vam predstavila mlade i/ili još neširoko popularne glazbenike-kantautore. Mnijemo kako za dobrobit velikih glazbenih zvijezda nije neophodno da se promoviraju u Booksi. Zato Škraba donosi samo autorsku glazbu, nema obrada.

Od proljeća 2012. godine organizacijsko-promocijski volan Škrabice preuzeo je Adam Semijalac (poznatiji kao Bebè Na Volè) koji je jednako fenomenalan organizator koliko i glazbenik. Osim guštanja u odličnoj svirci, svaki drugi četvrtak Škrabica vam pruža priliku da učinite dobro djelo. Naime, upad se ne naplaćuje, a u svirku koju ćete čuti uloženo je vrijeme, trud, entuzijazam, pa je onda fer i suvislo da glazbenici dobiju nešto zauzvrat. A to 'nešto' su dobrovoljni novčani prilozi koje publika može ubaciti u škrabicu. Sva prikupljena lova ide glazbenicima.

Dođite svi!

POVRATAK NA VRH STRANICE