Škrabica: MAR

Četvrtak, 30.05.2019 u 20:30
Large_60739662_2284870258419629_6090343215766962176_n

Uz dašak starog rokenrola, mlada kantautorica MAR uvodi nas u svijet svoje indie melankolije. Omađijana glazbom Elvisa i Tracy Chapman, Marina Elezović od desete godine koristi gitaru kao produžetak ruku. Rašpastim se glasom ova djevojka hvata u koštac s generacijskim problemima nerazumijevanja i depresije, a dodajmo i da joj je mentor Bebe na Vole (s kojim upravo završava album prvijenac). Iako joj svjetla pozornice nisu strana, njen samotnjački rock oblikovan je ponajviše sviranjem na cesti. U Booksi će vas pronaći negdje na pola puta između tih krajnosti, ili pak onkraj njih.

Škrabicu uređuje i vodi Ivana Krešić.

Održavanje koncerata akustične autorske glazbe Škrabica podržava HDS - ZAMP.

Evo još i pokoje što važne, što zanimljive informacije o Škrabici.

Osim guštanja u odličnoj svirci, jednom mjesečno Škrabica vam pruža priliku da učinite dobro djelo. Naime, upad se ne naplaćuje, a u svirku koju ćete čuti uloženo je vrijeme, trud, entuzijazam, pa je onda fer i suvislo da glazbenici dobiju nešto zauzvrat. A to 'nešto' su dobrovoljni novčani prilozi koje publika može ubaciti u škrabicu. Sva prikupljena lova ide glazbenicima. Osim toga, Škraba je drugačija i po tome što se izvođače sluša u tišini. Nema razgovaranja, bilo međusobno, bilo na mobitel, žamora, šuškanja, šaptanja i došaptavanja zato jer je to bezobrazno i omalovažavajuće prema izvođačima, a i ne bi se ništa čulo jer je svirka akustična, nema struje. Pa ako biste dali ruku u vatru da nema tog mjesta gdje možeš slušati muziku u tišini i stvarno je, baš stvarno dobro čuti, nemojte. Dođite nam na Škrabu i doživite to skoro pa endemsko iskustvo.

Škrabicu je 2010. osmislio i pokrenuo Ante Perković, a ubrzo je pozvao Ninu Romić i Luku Belanija da mu se pridruže u vođenju ovog programa. Od proljeća 2012. do početka 2016. godine organizacijsko-promocijski volan Škrabice u ruke je preuzeo Adam Semijalac (Bebè Na Volè), a njega je pak naslijedio Andrija Škare koji je Škrabom kormilario do konca 2018. Od početka 2019. naš najstariji i najdraži glazbeni program vodi mlada i vrijedna Ivana Krešić.

POVRATAK NA VRH STRANICE