Škrabica: Martina Šver

Četvrtak, 17.09.2015 u 20:30
Large_martina__ver__krabica_004

Martina Šver komponira i producira glazbu za kazalište, film, televiziju i druge medije. Putem različitih pristupa muzici, a ponajprije kroz klavirske improvizacije dobiva intuitivno slobodan izražaj eksperimentalnog karaktera. U kazalištu i na ostalim nastupima uživo Martina emotivno izražava različita stanja životnih putovanja i potragu za subjektivno novim smjerom. Osim glazbom, Martina se bavi i slikarstvom i skulpturom. U Booksi će izvesti glazbu koju je skladala za plesnu predstavu 'Cloud Deluxe' (Stošije Zrinksi) koja je nedavno izvedena na Šibenskom plesnom festivalu i na Zadarskom festivalu suvremenog plesa 'Monoplay'. Prije dolaska u Booksu, kako zvuči Martinina glazba možete čuti ovdje

Škrabicu, zasad jedini i stoga našem biću vrlo dragocjeni glazbeni program u Booksi, prije pet su godina pokrenuli Ante Perković, Nina Romić i Luka Belani. Škrabica postoji kako bi vam predstavila mlade i/ili još neširoko popularne glazbenike-kantautore. Mnijemo kako za dobrobit velikih glazbenih zvijezda nije neophodno da se promoviraju u Booksi. Zato Škraba donosi samo autorsku glazbu, nema obrada.

Od proljeća 2012. godine organizacijsko-promocijski volan Škrabice preuzeo je Adam Semijalac (poznatiji kao Bebè Na Volè) koji je jednako fenomenalan organizator koliko i glazbenik. Osim guštanja u odličnoj svirci, svaki drugi četvrtak Škrabica vam pruža priliku da učinite dobro djelo. Naime, upad se ne naplaćuje, a u svirku koju ćete čuti uloženo je vrijeme, trud, entuzijazam, pa je onda fer i suvislo da glazbenici dobiju nešto zauzvrat. A to 'nešto' su dobrovoljni novčani prilozi koje publika može ubaciti u škrabicu. Sva prikupljena lova ide glazbenicima.

Dođite svi!

POVRATAK NA VRH STRANICE