Škrabica: Miriam

Četvrtak, 18.04.2019 u 20:30
Large__mg_9601

Travanjska Škrabica odlazi u folk transcedenciju ljuljajući vas u ritmu sanjive proljetne kiše. Ona je Miriam, a njena glazba priziva starinski ugođaj šezdesetih umotan u čvrsti zagrljaj freak folka, ostavljajući gorko-slatki okus koji se teško ispire. Servirat će nam svoje bestežinske rime u kabaretskom ansamblu sastavljenom od Frane na basu, Nevena na bubnju te vokala Tare i Hane. Pravi mali proljetni spektakl, pridruži se.

Dok čekate samu svirku, Miriam možete upijati slušajući njen album Heavyless na frekvencijama Vibraboxa od 15. - 21.4. od 11.00 do podneva i od 17.00 - 18.00 sati .

Škrabicu uređuje i vodi Ivana Krešić

Održavanje koncerata akustične autorske glazbe Škrabica podržava HDS - ZAMP.

Evo još i pokoje što važne, što zanimljive informacije o Škrabici.

Osim guštanja u odličnoj svirci, jednom mjesečno Škrabica vam pruža priliku da učinite dobro djelo. Naime, upad se ne naplaćuje, a u svirku koju ćete čuti uloženo je vrijeme, trud, entuzijazam, pa je onda fer i suvislo da glazbenici dobiju nešto zauzvrat. A to 'nešto' su dobrovoljni novčani prilozi koje publika može ubaciti u škrabicu. Sva prikupljena lova ide glazbenicima. Osim toga, Škraba je drugačija i po tome što se izvođače sluša u tišini. Nema razgovaranja, bilo međusobno, bilo na mobitel, žamora, šuškanja, šaptanja i došaptavanja zato jer je to bezobrazno i omalovažavajuće prema izvođačima, a i ne bi se ništa čulo jer je svirka akustična, nema struje. Pa ako biste dali ruku u vatru da nema tog mjesta gdje možeš slušati muziku u tišini i stvarno je, baš stvarno dobro čuti, nemojte. Dođite nam na Škrabu i doživite to skoro pa endemsko iskustvo.

Škrabicu je 2010. osmislio i pokrenuo Ante Perković, a ubrzo je pozvao Ninu Romić i Luku Belanija da mu se pridruže u vođenju ovog programa. Od proljeća 2012. do početka 2016. godine organizacijsko-promocijski volan Škrabice u ruke je preuzeo Adam Semijalac (Bebè Na Volè), a njega je pak naslijedio Andrija Škare koji je Škrabom kormilario do konca 2018. Od početka 2019. naš najstariji i najdraži glazbeni program vodi mlada i vrijedna Ivana Krešić.

POVRATAK NA VRH STRANICE