Škrabica: Mr. Albino

Četvrtak, 05.03.2015 u 20:30
Large_mr_albino_011

Bend Mr. Albino prvi je puta na Škrabi nastupio 27.9.2012. Prošle su dvije i pol godine i Mr. Albino je još uvijek mlad, jako mlad band. Za sebe kažu da su "samoprozvani 'outlaw' bend iz Zagreba" kojeg čine David Alanović (vokal), Ivan Marinović (bubnjevi), Stribor Gligorić (gitara) i Velimir Topić (bas gitara). Glazba koju izvodimo, kažu, svoje korijene nalazi u garažnom rocku, bluesu, funku, kao i još mnogim izričajima, no dublje i neprimjetnije utkanima u vlastiti stil. Jednu od pjesama s njihovog nadolazećeg EP-a možete poslušati ovdje. Sladak je podatak i da u Booksu Mr. Albino ne dolazi sam, pridružit će im se još nekoliko gostiju, a vi im se do četvrtka pridružite preko FB-a.

Škrabicu, zasad jedini i stoga našem biću vrlo dragocjeni glazbeni program u Booksi, prije pet su godina pokrenuli Ante Perković, Nina Romić i Luka Belani. Škrabica postoji kako bi vam predstavila mlade i/ili još neširoko popularne glazbenike-kantautore. Mnijemo kako za dobrobit velikih glazbenih zvijezda nije neophodno da se promoviraju u Booksi. Zato Škraba donosi samo autorsku glazbu, nema obrada.

Od proljeća 2012. godine organizacijsko-promocijski volan Škrabice preuzeo je Adam Semijalac (poznatiji kao Bebè Na Volè) koji je jednako fenomenalan organizator koliko i glazbenik. Osim guštanja u odličnoj svirci, svaki drugi četvrtak Škrabica vam pruža priliku da učinite dobro djelo. Naime, upad se ne naplaćuje, a u svirku koju ćete čuti uloženo je vrijeme, trud, entuzijazam, pa je onda fer i suvislo da glazbenici dobiju nešto zauzvrat. A to 'nešto' su dobrovoljni novčani prilozi koje svi prisutni mogu ubaciti u škrabicu. Sva skupljena lova ide glazbenicima.

Svi ste pozvani!

POVRATAK NA VRH STRANICE