Škrabica: Phaneron

Četvrtak, 26.11.2015 u 20:30
Large_ph

Phaneron je elektro-akustični rock bend nastao krajem 2013. kao akustični projekt dvojice prijatelja, Nikole Lugovića (akustična gitara, bas, ex bend Kanis Mater) i Stefana Nožice (vokal, ex bend Penny Lane), koji su nakon par mjeseci probi i sviranja napravili dovoljno materijala za prvi EP Memories te su ubrzo nakon toga popunili zvuk benda pomoću svojih prijatelja, današnjih članova: Luke Letice Grgasa (akustična/elek. gitara) i Igora Vebera (harmonika), Hrvoja Čurlina (akustična/elek. gitara) i Davida Lipovca (bubnjevi). Zvuk benda obilježili su smjerovi poput grungea, te dijelom popa i bluesa. Nakon promocije EP-a u nekoliko značajnih glazbenih prostora (SAX, Booksa, Tvornica Kulture, Vintage Industrial Bar...) bend je trenutno u daljnjem procesu razvijanja zvuka kroz različite glazbene žanrove i elemente, rade na novim materijalima, dogovaraju nove koncerte na kojima svoje stvari uvijek izvode na hrvatskom.

Škrabicu, zasad jedini i stoga našem biću vrlo dragocjeni glazbeni program u Booksi, prije pet su godina pokrenuli Ante Perković, Nina Romić i Luka Belani. Škrabica postoji kako bi vam predstavila mlade i/ili još neširoko popularne glazbenike-kantautore. Mnijemo kako za dobrobit velikih glazbenih zvijezda nije neophodno da se promoviraju u Booksi. Zato Škraba donosi samo autorsku glazbu, nema obrada.

Od proljeća 2012. godine organizacijsko-promocijski volan Škrabice preuzeo je Adam Semijalac (Bebè Na Volè) koji je jednako fenomenalan organizator koliko i glazbenik. Osim guštanja u odličnoj svirci, svaki drugi četvrtak Škrabica vam pruža priliku da učinite dobro djelo. Naime, upad se ne naplaćuje, a u svirku koju ćete čuti uloženo je vrijeme, trud, entuzijazam, pa je onda fer i suvislo da glazbenici dobiju nešto zauzvrat. A to 'nešto' su dobrovoljni novčani prilozi koje publika može ubaciti u škrabicu. Sva prikupljena lova ide glazbenicima.

Dobro došli ste svi!

POVRATAK NA VRH STRANICE