Škrabica: Rokambol

Četvrtak, 23.11.2017 u 20:30
Large_rokambol_01

Zagrebački kantautor Rokambol (Nikša Marinović) kad ne svira s bendom nastupa sam s gitarom izvodeći svoje songove uz povremena recital intermezza. U glazbeno-poetskom recitalu, koji će se na radost izvođača zbiti bez ikakve upotrebe pojačala, mikrofona i razglasa kao takvog, Rokambol će ponuditi presjek svojih dosadašnjih objavljenih songova uz neke nove još neobjavljene, a govorit će i pjesme Danijela Dragojevića, kao i svoje vlastite!

Do četvrtka, evo još malo muzike tu i tu. Poslušajte, klikajte, atendajte i onda dođite uživo i za prave!

---

Za one koji/e žele znati više, malo infosa o Škrabici općenito.

Škrabicu je prije sedam godina pokrenuo Ante Perković, a uskoro su mu se pridružili Nina Romić i Luka Belani. Ovaj program postoji kako bi vam predstavio mlade i/ili još neširoko popularne glazbenike-kantautore. Svira se samo autorska glazba, nema obrada.

Od proljeća 2012. do početka 2016. godine organizacijsko-promocijski volan Škrabice u rukama je imao Adam Semijalac (Bebè Na Volè) a sada Škrabicom upravlja Andrija Škare. Osim guštanja u odličnoj svirci, jednom mjesečno Škrabica vam pruža priliku da učinite dobro djelo. Naime, upad se ne naplaćuje, a u svirku koju ćete čuti uloženo je vrijeme, trud, entuzijazam, pa je onda fer i suvislo da glazbenici dobiju nešto zauzvrat. A to 'nešto' su dobrovoljni novčani prilozi koje publika može ubaciti u škrabicu. Sva prikupljena lova ide glazbenicima. Osim toga, Škraba je drugačija i po tome što se izvođače sluša u tišini. Nema razgovaranja, bilo međusobno, bilo na mobitel, žamora, šuškanja, šaptanja i došaptavanja zato jer je to bezobrazno i omalovažavajuće prema izvođačima, a i ne bi se ništa čulo jer je svirka akustična, nema struje. Pa ako biste dali ruku u vatru da nema tog kluba gdje možeš slušati muziku u tišini i stvarno je, baš stvarno dobro čuti, nemojte. Dođite nam na Škrabu i doživite to skoro pa endemsko iskustvo.

POVRATAK NA VRH STRANICE