Škrabica: Romana Orešnik

Četvrtak, 02.04.2015 u 20:30
Large_romana_ore_nik_004

Romana Orešnik živi i radi u Zagrebu. S 19 godina izdala je album kao članica benda Bube. Svira bas gitaru u nekoliko bendova. Kantautorica je i njezin 'osnovni alat' je gitara. Surađivala je s mnogim domaćim glazbenicima kao vokal, basistica i autorica. Za predstavu Tjaša radila je glazbu kao članica 'Kantautorskog tria'. Osim glazbom, Romana se bavi i slikanjem i svoje je radove izlagala na nekoliko samostalnih izložbi. Kome treba, evo i FB eventa.

Škrabicu, zasad jedini i stoga našem biću vrlo dragocjeni glazbeni program u Booksi, prije pet su godina pokrenuli Ante Perković, Nina Romić i Luka Belani. Škrabica postoji kako bi vam predstavila mlade i/ili još neširoko popularne glazbenike-kantautore. Mnijemo kako za dobrobit velikih glazbenih zvijezda nije neophodno da se promoviraju u Booksi. Zato Škraba donosi samo autorsku glazbu, nema obrada.

Od proljeća 2012. godine organizacijsko-promocijski volan Škrabice preuzeo je Adam Semijalac (poznatiji kao Bebè Na Volè) koji je jednako fenomenalan organizator koliko i glazbenik. Osim guštanja u odličnoj svirci, svaki drugi četvrtak Škrabica vam pruža priliku da učinite dobro djelo. Naime, upad se ne naplaćuje, a u svirku koju ćete čuti uloženo je vrijeme, trud, entuzijazam, pa je onda fer i suvislo da glazbenici dobiju nešto zauzvrat. A to 'nešto' su dobrovoljni novčani prilozi koje publika može ubaciti u škrabicu. Sva prikupljena lova ide glazbenicima.

Svi ste pozvani!

POVRATAK NA VRH STRANICE