Škrabica: Sleepyheads (duetno & akustik)

Četvrtak, 21.04.2016 u 20:30
Large_large_large_sleepyheads

Sleepyheads su "najbolje čuvana tajna domaće indie muzike", bend koji svakim nastupom stekne nove obožavatelje, legende scene i prije nego su na nju zapravo stupili. Uspavane glave su četveročlani bend koji utjecaje crpi podjednako iz onih momenata zbog kojih smo voljeli gitarsku glazbu devedesetih kao i iz modernih strujanja nultih i desetih.

Nakon pet godina aktivnog sviranja Sleepyheads su snimili album prvijenac The Swirling Thoughts Of… koji je jako, jako dobro prošao na brojnim listama koje rangiraju najbolje albume i/ili najbolju domaću/regionalnu muziku u 2015.

Sleepyheads čine Vedran (vokal, gitara), Daniel (gitara), Domagoj (bas) i Dragomir (bubnjevi). Na ovom izdanju Škrabe nastupaju samo Vedran i Daniel. Do četvrtka možete Sleepyheads poslušati ovdje, a tu je i Facebook događanje.

Škrabicu su prije šest su godina pokrenuli Ante Perković, Nina Romić i Luka Belani. Ovaj program postoji kako bi vam predstavio mlade i/ili još neširoko popularne glazbenike-kantautore. Svira se samo autorska glazba, nema obrada.

Od proljeća 2012. do početka 2016. godine organizacijsko-promocijski volan Škrabice u rukama je imao Adam Semijalac (Bebe Na Vole) a sada Škrabicom upravlja Andrija Škare. Osim guštanja u odličnoj svirci, jednom mjesečno Škrabica vam pruža priliku da učinite dobro djelo. Naime, upad se ne naplaćuje, a u svirku koju ćete čuti uloženo je vrijeme, trud, entuzijazam, pa je onda fer i suvislo da glazbenici dobiju nešto zauzvrat. A to 'nešto' su dobrovoljni novčani prilozi koje publika može ubaciti u škrabicu. Sva prikupljena lova ide glazbenicima. Osim toga, Škraba je drugačija i po tome što se izvođače sluša u tišini. Nema razgovaranja, bilo međusobno, bilo na mobitel, žamora, šuškanja, šaptanja i došaptavanja zato jer je to bezobrazno i omalovažavajuće prema izvođačima, a i ne bi se ništa čulo jer je svirka akustična, nema struje. Pa ako biste dali ruku u vatru da nema tog kluba gdje možeš slušati muziku u tišini i stvarno je, baš stvarno dobro čuti, nemojte. Dođite nam na Škrabu i doživite to skoro pa endemsko iskustvo!

Ovaj projekt sufinancirao je HDS ZAMP iz fonda sredstava koje služba ZAMP prikupi na ime prava na naknadu za prazne medije, a koja se sukladno odredbi Zakona o autorskom pravu i srodnim pravima dodjeljuju temeljem Natječaja HDS-a za potporu projekata s područja popularne glazbe.

 

POVRATAK NA VRH STRANICE