Škrabica: Sleepyheads (solo & akustik)

Četvrtak, 28.01.2016 u 20:30
Large_large_large_sleepyheads

Dragi ljudi, koncerti u sklopu Škrabice otkazani su do daljnjega zbog tehničkih problema. Hvala na razumijevanju i javimo vam se uskoro!

Sleepyheads su "najbolje čuvana tajna domaće indie muzike", bend koji svakim nastupom stekne nove obožavatelje, legende scene i prije nego su na nju zapravo stupili. Uspavane glave su četveročlani bend koji utjecaje crpi podjednako iz onih momenata zbog kojih smo voljeli gitarsku glazbu devedesetih kao i iz modernih strujanja nultih i desetih.

Nakon pet godina aktivnog sviranja Sleepyheads su snimili album prvijenac The Swirling Thoughts Of… koji je jako, jako dobro prošao na brojnim listama koje rangiraju najbolje albume i/ili najbolju domaću/regionalnu muziku u 2015.

Sleepyheads čine Vedran (vokal, gitara), Daniel (gitara), Domagoj (bas) i Dragomir (bubnjevi). Do susreta u Booksi, evo malo 'predjela', a tu je i Facebook event. Na ovom izdanju Škrabe nastupa samo Vedran Sleepyhead u solo akustičnom izdanju. 

Škrabicu su prije šest su godina pokrenuli Ante Perković, Nina Romić i Luka Belani. Škrabica postoji kako bi vam predstavila mlade i/ili još neširoko popularne glazbenike-kantautore. Svira se samo autorska glazba, nema obrada.

Od proljeća 2012. godine organizacijsko-promocijski volan Škrabice preuzeo je gore spomenuti Adam Semijalac (Bebè Na Volè) koji je jednako fenomenalan organizator koliko i glazbenik. Osim guštanja u odličnoj svirci, svaki drugi četvrtak Škrabica vam pruža priliku da učinite dobro djelo. Naime, upad se ne naplaćuje, a u svirku koju ćete čuti uloženo je vrijeme, trud, entuzijazam, pa je onda fer i suvislo da glazbenici dobiju nešto zauzvrat. A to 'nešto' su dobrovoljni novčani prilozi koje publika može ubaciti u škrabicu. Sva prikupljena lova ide glazbenicima. Osim toga, Škraba je drugačija i po tome što se izvođače sluša u tišini. Nema razgovaranja, bilo međusobno, bilo na mobitel, žamora, šuškanja, šaptanja i došaptavanja zato jer je to bezobrazno i omalovažavajuće prema izvođačima. Pa ako biste dali ruku u vatru da nema tog kluba gdje možeš slušati muziku u tišini i stvarno je, baš stvarno dobro čuti, nemojte. Dođite nam na Škrabu i doživite to skoro pa endemsko iskustvo!

POVRATAK NA VRH STRANICE