Škrabica: Sofie Jane

Četvrtak, 19.03.2015 u 20:30
Large_sofie

Sofie Jane je Amerikanka koja živi u Hrvatskoj već petnaest godina jer joj roditelji ovdje rade. Uz pomoć dvoje svoje braće početkom prošle godine objavila je debitantski singl Empty Words, nakon čega je u ljetnim mjesecima uslijedila i objava prvog EP izdanja, jednostavnog (i iskrenog) naziva Honest. Njeno prvo koncertno predstavljanje pred zagrebačkom publikom bilo je u sklopu programa Začarana Močvara, gdje je nastupila na samom otvorenju nove sezone. Začaravanje će se nastaviti u Booksi na, vjerovali ili ne, Međunarodni dan lastavica! Kome će koristiti, evo FB događanja.

Škrabicu, zasad jedini i stoga našem biću vrlo dragocjeni glazbeni program u Booksi, prije pet su godina pokrenuli Ante Perković, Nina Romić i Luka Belani. Škrabica postoji kako bi vam predstavila mlade i/ili još neširoko popularne glazbenike-kantautore. Mnijemo kako za dobrobit velikih glazbenih zvijezda nije neophodno da se promoviraju u Booksi. Zato Škraba donosi samo autorsku glazbu, nema obrada.

Od proljeća 2012. godine organizacijsko-promocijski volan Škrabice preuzeo je Adam Semijalac (poznatiji kao Bebè Na Volè) koji je jednako fenomenalan organizator koliko i glazbenik. Osim guštanja u odličnoj svirci, svaki drugi četvrtak Škrabica vam pruža priliku da učinite dobro djelo. Naime, upad se ne naplaćuje, a u svirku koju ćete čuti uloženo je vrijeme, trud, entuzijazam, pa je onda fer i suvislo da glazbenici dobiju nešto zauzvrat. A to 'nešto' su dobrovoljni novčani prilozi koje svi prisutni mogu ubaciti u škrabicu. Sva skupljena lova ide glazbenicima.

Svi ste pozvani!

POVRATAK NA VRH STRANICE