Škrabica: Svemir

Četvrtak, 25.01.2018 u 20:30
Large_svemir__photo_marina_uzelac

Nisu americana, nisu pop, nisu rock, nisu country, a opet su sve od toga. Nešto više, a nešto, logično, manje, no da bi se kako treba opisao zvuk Svemira, bazične žanrovske odrednice ni izdaleka nisu dovoljne. Ako ni zbog čega drugoga, a onda zato što one ne mogu opisati strast, predanost i, reći ćemo i to, ljubav. Ljubav koju itekako možete čuti kako izvire ispod melodija i nastanjuje te pjesme, postaje njihovim sastavnim dijelom, jednako kao glazba ili tekst.

Rijetka je prilika čuti Svemir u akustičnom izdanju, a rijetke prilike nije mudro propuštati, zato se i zovu "rijetke prilike". Nešto starih pjesama u posve novim, akustičnim, jelte, aranžmanima, nešto novih pjesama i predvodnica benda Zvonka Obajdin kojoj će za ovu priliku klavir biti jednako važno oružje kao i gitara. Jedan od onih koncerata o kojima će se pričati, to se već sada sa sigurnošću može reći. Dođite, samo dođite.

---

Za one koji/e žele znati više, malo infosa o Škrabici općenito.

Škrabicu je prije sedam godina pokrenuo Ante Perković, a uskoro su mu se pridružili Nina Romić i Luka Belani. Ovaj program postoji kako bi vam predstavio mlade i/ili još neširoko popularne glazbenike-kantautore. Svira se samo autorska glazba, nema obrada.

Od proljeća 2012. do početka 2016. godine organizacijsko-promocijski volan Škrabice u rukama je imao Adam Semijalac (Bebè Na Volè) a sada Škrabicom upravlja Andrija Škare. Osim guštanja u odličnoj svirci, jednom mjesečno Škrabica vam pruža priliku da učinite dobro djelo. Naime, upad se ne naplaćuje, a u svirku koju ćete čuti uloženo je vrijeme, trud, entuzijazam, pa je onda fer i suvislo da glazbenici dobiju nešto zauzvrat. A to 'nešto' su dobrovoljni novčani prilozi koje publika može ubaciti u škrabicu. Sva prikupljena lova ide glazbenicima. Osim toga, Škraba je drugačija i po tome što se izvođače sluša u tišini. Nema razgovaranja, bilo međusobno, bilo na mobitel, žamora, šuškanja, šaptanja i došaptavanja zato jer je to bezobrazno i omalovažavajuće prema izvođačima, a i ne bi se ništa čulo jer je svirka akustična, nema struje. Pa ako biste dali ruku u vatru da nema tog mjesta gdje možeš slušati muziku u tišini i stvarno je, baš stvarno dobro čuti, nemojte. Dođite nam na Škrabu i doživite to skoro pa endemsko iskustvo.

POVRATAK NA VRH STRANICE