Škrabica: Žare, J.R.A., Vid, Zvonka i NLV za pomoć izbjeglicama

Četvrtak, 15.10.2015 u 20:30
Large_instrumenti

Na ovom posebnom izdanju Škrabice nastupit će J. R. August, Zvonimira Obajdin (Svemir), NLV (Nikol, Luka i Vedran), Žarko JovanovskiVid Jeraj. Svi oni, zajedno s voditeljem Škrabe Adamom Semijalcem (Bebè Na Volè), odriču se svog honorara u korist Inicijative, a iznosu će se pridodati sve, baš sve što bude prikupljeno u škrabici.

Dođite, promuvajte se, poslušajte, sudjelujte, družite se, ubacite nešto u škrabicu, uživajte i budite korisni istovremeno!

Ako biste htjeli pomoći izbjeglicama, bacite oko na stranicu Inicijative 'Dobrodošli' ili ih pratite na Facebooku. Tu ćete saznati na koji način možete biti od koristi. Nekoliko nas iz Bookse dio je ove inicijative, znamo ljude iz nje i sigurni smo da će lova biti iskorištena na najbolji mogući način.

Akciji pomaganja izbjeglicama priključuje se i Denis Giljević, autor Zvižduka s Fejsbukovca, koji će u Booksi biti od 19 sati i prikupljati donacije - odaberite neku od knjiga viška koje Denis ima i ostavite donaciju od barem 5 kuna pa naviše. Osim knjiga bit će i nekih fora poklona pa svakako bacite oko.

Škrabicu, zasad jedini i stoga našem biću vrlo dragocjeni glazbeni program u Booksi, prije pet su godina pokrenuli Ante Perković, Nina Romić i Luka Belani. Škrabica postoji kako bi vam predstavila mlade i/ili još neširoko popularne glazbenike-kantautore. Mnijemo kako za dobrobit velikih glazbenih zvijezda nije neophodno da se promoviraju u Booksi. Zato Škraba donosi samo autorsku glazbu, nema obrada.

Od proljeća 2012. godine organizacijsko-promocijski volan Škrabice preuzeo je Adam Semijalac (Bebè Na Volè) koji je jednako fenomenalan organizator koliko i glazbenik. Osim guštanja u odličnoj svirci, svaki drugi četvrtak Škrabica vam pruža priliku da učinite dobro djelo. Naime, upad se ne naplaćuje, a u svirku koju ćete čuti uloženo je vrijeme, trud, entuzijazam, pa je onda fer i suvislo da glazbenici dobiju nešto zauzvrat. A to 'nešto' su dobrovoljni novčani prilozi koje publika može ubaciti u škrabicu. Sva prikupljena lova ide umjetnicima – osim u posebnim slučajevima, kao što je ovo izdanje Škrabe.

Dobro došli za 'Dobrodošli' -  vidimo se!

POVRATAK NA VRH STRANICE