Škrabica: Zmajar

Četvrtak, 31.01.2019 u 20:30
Large_zmajar

Bend Zmajar nastao je sada već davne 2011. kao kolektiv entuzijasta koji spremno potiču sve aktivnosti vezane za ljude i zmajeve. U međuvremenu su iskoračili iz okvira filozofskih promišljanja o zmajarenju i odletjeli u svijet ne bi li se promovirali u audiovizualnoj formi. Tako smo na koncu 2018. s veseljem dočekali prpošni demo koji slijedi pustopoljine mašte i egzistencijalne nemire jedne Svinjice, a zatvara se Razočaranjem. Djelovanje Zmajara  u Booksi predstavit će postava predvođena Jurom Ščapecom na ukuleleu, Vinkom Vujecom na kontrabasu i Kristijanom Vučajem na melodici. Ako vas zanima što je zmajarenje i kako se razlikuje od aždajisanja, dođite!

Škrabicu uređuje i vodi Ivana Krešić.

***

Evo još i pokoje što važne, što zanimljive informacije o Škrabici.

Osim guštanja u odličnoj svirci, jednom mjesečno Škrabica vam pruža priliku da učinite dobro djelo. Naime, upad se ne naplaćuje, a u svirku koju ćete čuti uloženo je vrijeme, trud, entuzijazam, pa je onda fer i suvislo da glazbenici dobiju nešto zauzvrat. A to 'nešto' su dobrovoljni novčani prilozi koje publika može ubaciti u škrabicu. Sva prikupljena lova ide glazbenicima. Osim toga, Škraba je drugačija i po tome što se izvođače sluša u tišini. Nema razgovaranja, bilo međusobno, bilo na mobitel, žamora, šuškanja, šaptanja i došaptavanja zato jer je to bezobrazno i omalovažavajuće prema izvođačima, a i ne bi se ništa čulo jer je svirka akustična, nema struje. Pa ako biste dali ruku u vatru da nema tog mjesta gdje možeš slušati muziku u tišini i stvarno je, baš stvarno dobro čuti, nemojte. Dođite nam na Škrabu i doživite to skoro pa endemsko iskustvo.

Škrabicu je 2010. osmislio i pokrenuo Ante Perković, a ubrzo je pozvao Ninu Romić i Luku Belanija da mu se pridruže u vođenju ovog programa. Od proljeća 2012. do početka 2016. godine organizacijsko-promocijski volan Škrabice u ruke je preuzeo Adam Semijalac (Bebè Na Volè), a njega je pak naslijedio Andrija Škare koji je Škrabom kormilario do konca 2018. Od početka 2019. naš najstariji i najdraži glazbeni program vodi mlada i vrijedna Ivana Krešić.

POVRATAK NA VRH STRANICE