Što mi je ovo trebalo? Pogačar i Sršen

Utorak, 11.02.2020 u 19:30
Large_clipboard1

Ove godine organiziramo 4 razgovora na kojima će osobe od pera i rječnika podijeliti svoja iskustva boravka na književnim ili prevoditeljskim rezidencijama. Većina nas koji nismo bili na njima smatra rezidencije divnim plaćenim putovanjem na lijepo i udaljeno mjesto na kome imaš svo vrijeme svijeta samo za svoje pisanje ili prevođenje. Namjera je ovih razgovora saznati koliko je to istina, a koliko pusti sanak, koje preduvjete morate imati da upadnete na to „radno mjesto", a kad ga jednom ugrabite što se od vas očekuje, je li u stvarnosti sve tako obećavajuće, na što sve treba misliti, a koja očekivanja je odmah bolje prekrižiti.
Razgovor će dati dublji uvid u prilike koje su vezane za ideju organiziranja i sudjelovanja u rezidencijalnom boravku: rad u drugačijem kontekstu, interakcija s kulturnom, umjetničkom i društvenom scenom, te kritički osvrt na utjecaj na lokalnu zajednicu i književnu produkciju, kao i poticanje kulturnog turizma.

Prvi koji će na ova pitanja ponuditi svoje odgovore su Marko Pogačar, pjesnik s ponajviše rezidencija u džepu i pasošu i Ivan Sršen, izdavač i urednik koji je 2018. pokrenuo književnu rezidenciju na lijepoj nam obali

Dođite, pripremite pitanja i sudjelujte u razgovoru! 

Fotografija Marka Pogačara: Leda Sutlović

POVRATAK NA VRH STRANICE