'Strip-tease Matka Vladanovića': Alem Ćurin

Utorak, 09.02.2016 u 19:00
Large_list_vode_-_portal

Ima tome već četvrt stoljeća otkako je u Splitu osnovana grafička radionica Think Ink. Ilustracije iz te radionice obilježile su najbolje godine Feral Tribunea, a danas obilježavaju Novosti. Ima tome i više od četvrt stoljeća otkako se njen vlasnik, kreativni direktor i jedini djelatnik Alem Ćurin zaljubio u sličice na roto-papiru i ta je ljubav – baš kao i sve prave ljubavi – bila fatalna. „Strip ubija", tako sam kaže u podnaslovu svog Egostripera, vjerojatno najbolje knjige o stripu objavljene kod nas od samostalnosti naovamo. No, izgleda da se Ćurin toj osobini stripa još uvijek uspješno izmiče. Štoviše, nedavno je u formi grafičkog romana objavio List vode, prekrasno poremećenu posvetu velikanu talijanskog stripa i europske kulture Hugu Prattu. Debitantski album mladog autora koji je netom prevalio šezdesetu objavila je izdavačka kuća 2x2, specijalizirana za autorske projekte domaćih autora, i prava je prilika da se isti urbi et orbi predstavi baš u Booksi.   

Na prvoj ovogodišnjoj strip tribini u Booksi uz sudjelovanje autora Alema Ćurina i izdavača mu Vladimira Šagadina pričamo o Listu vode, Hugu Prattu, Haroldu Fosteru, prirodi stripa i ilustracije, dalmatinskim antifašistima, bitci na Sutjesci i Georgesu Wolinskom. Dođite i pričajte s nama. Kome može dobro doći, evo i FB eventa

Strip-tease Matka Vladanovića serija je tribina koja se, kako joj i naziv kaže, bavi stripom i dio je Booksinog književnog programa nazvanog Književni budoar.

Ako želite primati obavijesti o tribinama u sklopu Književnog budoara pošaljite nam poruku na booksa@booksa.hr i poslat ćemo vam sve važne informacije ravno u poštanski sandučić!

 

POVRATAK NA VRH STRANICE