Strip-tease Matka Vladanovića: Dalibor Talajić - Talaja

Utorak, 21.04.2015 u 20:00
Large_dalibor_talajic_talaja_023

Napad superheroja na filmska i televizijska platna ne jenjava. Netflix je nedavno izbacio cijelu sezonu Daredevila, Ant-Man će se ukazati nekad u ljeto, a Avengersi 2, čim se pojave u kinima početkom svibnja, vjerojatno će opet oboriti rekorde zarade. No, mnogi s nestrpljenjem očekuju iduću godinu u kojoj će Ryan Reynolds navući masku lajavog psihopata Deadpoola – nekadašnjeg negativca koji je s vremenom postao jedan od najomiljenijih likova Marvelovog superherojskog univerzuma.

Prije par godina taj isti Deadpool pobio je sve što se u Marvelu pobiti dalo, a to ne bi ni spominjali (kataklizmični događaji u stripovima i nisu tako rijetki) da ga kroz šareno klanje nije vodila crtačka ruka Dalibora Talajića – Talaje, nekadašnjeg profesora klarineta u srednjoj muzičkoj školi u Zagrebu.

Dalibor Talajić kalio je zanat u Endemu, Modroj lasti, Hrvatskom rukopisu, Loadedu, Kliku, Prvom izboru, a potom je 2005. stupio na američko tržište crtajući stripove za antologiju Negative Burn po scenarijima Garyja Reeda i Fabiana Nicieze. Od tog momenta pa do danas, kroz njegove ruke su prošli neki od najpoznatijih likova svjetskoga stripa (X-men, Deadpool, Ghost Rider, Hulk, Wolverine).

Ovog utorka u Booksi čut ćete najnovije tračeve iz Amerike, doznati nešto o životu i djelu profesionalnog crtača stripova, a možda bude riječi i o situaciji u Ukrajini.

Dođite svi!
 

POVRATAK NA VRH STRANICE