Strip-tease Matka Vladanovića: Zajebani Lavanderman

Utorak, 29.11.2016 u 19:00
Large_lavanderman2

U studenom na Strip-tease tribini Matka Vladanovića u sklopu Booksinog Književnog budoara družit ćemo se sa Zajebanim Lavandermanom.

Zajebani Lavanderman pravo je zajeban. Evo već osmu godinu, glede i unatoč zakonima tržišta, uveseljava poklonike stripa diljem Domovine. Avanture Borisa Bunčuge alias Lavandermana, obdarenog sjajnim brkom i nepredvidljivim moćima lavande, oslikala je bulumenta domaćih stripaša pa se s pravom može reći kako je Lavanderman postao jedna od rijetkih oaza domaćeg autorskog stripa.
U najnovijem, osmom broju, Lavanderman se obračunava s NATO paktom, potuca se po Njemačkoj 70-ih u društvu RAF-ovih komunista, ispravlja otočke nepravde te suvereno poput modnog vizionara paradira u ljubič….u trikou boje lavande.
Na multimedijalnom brendu u kojeg se s godinama Lavanderman pretvorio (stripovi, pseudodokumentarni film, majice, lutke itd.) sudjelovali su ili sudjeluju autori poput Damira Ercegovića, Damira Steinfla, Vinka Barića, Igora Hofbauera, Igora Kordeja, Štefa Bartolića, Mira Župe, Esada Ribića, Dubravka Matakovića, Alema Ćurina i drugih, a ovoga utorka u Booksu dolaze i o Lavandermanu pričaju Toni Faver Bobanović – glavni scenarist i Vančo Rebac – prvi crtač.
Do zaključenja ove najave, ostala su otvorena moguća pojavljivanja još nekih prominentnih autora iz Lavandermanovog svijeta, no o kome je riječ, neka zasad ostane misterij. Takva je, uostalom, priroda superjunaka s otoka Hvara i svih ljudi povezanih s njim  – nepredvidljiva, sjenovita i zajebana.
Ovog utorka u Booksi će se pričati o najboljem brku (nakon Mišinog...i eventualno Džo Maračić Makijevog) hrvatske pop-kulture. S obzirom na završne dane Movembera prava je prilika da usput pokažete i svoj. Neka pobijedi bolji. 

POVRATAK NA VRH STRANICE