Booksa je zatvorena od 21. srpnja do 26. kolovoza! /  Booksa is on a summer break from July 21st until August 26th.

Ivana Bodrožić i Olja Savičević Ivančević

svi tekstovi  >
Srijeda
25.09.2019.


Ivana Bodrožić, pjesnikinja i spisateljica
Rođena je 1982. godine u Vukovaru, dio djetinjstva provela je u Kumrovcu, a opću gimnaziju pohađala je u Zagrebu. Magistrirala je na studiju filozofije i kroatistike Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Živi u Dugom Selu i radi kao samostalna umjetnica. Autorica je nagrađivanih i prevođenih zbirki poezije, romana i zbirke priča, Prvi korak u tamu, Hotel Zagorje, Prijelaz za divlje životinje, 100% pamuk, Rupa, In a Sentimental Mood. Djela su joj prevođena na brojne strane jezike, a za svoj književni rad nagrađena je ugledinim domaćim i stranim nagradama kao što su nagrada Goran za mlade pjesnike, Kiklop, nagrada za najbolji roman; Prix Ulysse nagrada za najbolji debitantski roman s područja mediterana, Kočićevo pero, Edo Budiša, Blakan Noir i druge.

Olja Savičević Ivančević, pjesnikinja i spisateljica. 
Objavila je šest zbirki pjesama, knjigu priču, dva romana i dvije slikovnice. Knjige su joj prevedene na deset jezika i objavljene u desetak evropskih zemalja te u SAD-u. Prema njenim djelima snimani su kratki filmovi, nacrtan je strip, a neka su postavljena i na pozornicu. Surađuje s kazalištima za djecu i mlade. Dobitnica je više nagrada i priznanja za svoj književni rad.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu