Svemir u vrtu i dnevnoj sobi

Četvrtak, 03.10.2019 u 19:00
Large_svemir

Svemirov najnoviji album Strah od dubine izašao je proljetos i pokupio odlične kritike, no fanovi ovog zagrebačkog benda sjetit će se da je bend i prije izlaska studijske verzije najavljivao da postoji i alternativna, akustična verzija snimljena (i audio i video) uživo u kući u kojoj je Matko, njihov bubnjar, tada živio. Radilo se, ustvari, o privatnom kućnom koncertu koji je bend održao sredinom rujna 2018. za grupicu prijatelja i fanova. Dvije snimke s tog koncerta objavljene su još prije izlaska albuma, no ostatak je materijala čekao u njihovoj arhivi sve do sada.

Godinu dana nakon održavanja koncerta video se konačno objavljuje u cijelosti i ovo je prilika da vidite videa prije no što se objave na YouTubeu.

Svirka je podijeljena u dva dijela u trajanju od dvadesetak minuta – „klavirski", koji je snimljen u dnevnoj sobi, te „gitarski", koji je snimljen u vrtu kuće. Sve je zabilježeno točno onako kako se odvijalo, bez ponavljanja pjesama ili popravljanja izvedbi.

Tonski je snimao i miksao Dimitrij Petrović, dok su za kamerama bili Doringo i Marina Uzelac, koja je materijal ujedno i montirala.

Ideja za snimanje takvih ogoljenih verzija pjesama u prisnoj domaćoj atmosferi rodila se tijekom kućnih proba na kojima se Svemir pripremao za nastup na Booksinoj seriji akustičnih autorskih koncerata naziva Škrabica. Ovoga puta neće biti muzike uživo već će nakon projekcije videa s bendom u Booksi porazgovarati novinarka, kritičarka i radijska voditeljica Jelena Svilar.

Svemir napučuju Zvonka Obajdin, Matko Boršić, San Mikulec i Daniel Rodik.

Dođite!

foto: Doringo

POVRATAK NA VRH STRANICE