Svi za knjigu, knjiga za svakoga!

Četvrtak, 09.02.2017 u 16:00
Large_svi_za_knjigu_knjiga_za_svakoga_006

Sve police u Booksi krcate su knjigama, a u podrumu i uredu više ne možemo ni zbrojiti koliko kutija s knjigama imamo. Što može značiti samo jednu stvar – dakle, ako dođete do nas u četvrtak, 9.2. od 16.00 do 21.30 sati moći ćete za 10 kuna donacije odabrati knjigu i odnijeti je doma! Oni koji se i učlane u klub Booksa (članarina iznosi 10 kn i traje godinu dana)  dobit će na poklon knjigu 8 metara knjiga u kojoj poznata književna imena opisuju kako su nastale i na što nalikuju njihove biblioteke.

Ovo je akcija koja na našu veliku radost jednim udarcem ubija barem tri knjiška moljca. Naime, mnogi među vama zvali su nas, ili došli i pitali bismo li primili višak knjiga koji je ostao nakon bake ili djeda, strica, susjede, ili ste selili u manje prostore u kojima nema mjesta za velike biblioteke. Na sve vaše upite odgovorili smo „Primamo!" i prikupilo se stvarno puno knjiga svih žanrova, na hrvatskom i stranim jezicima, stručnih i hobističkih, proznih i poetskih, onih baš jako starih kao i onih recentno objavljenih. S druge strane, jako puno vas voli knjige, volite čitati i širiti svoje biblioteke, no često su vam knjige preskupe. Mnogi naslovi koji završe na našim policama odavno se ne mogu naći u knjižarama, nekih jako rijetko ima i u antikvarijatima. Odličan je osjećaj gledati kada se mnogi među vama obraduju knjigama koje vas zanimaju, ili koje već duže tražite, ili znate da će obradovati nekoga koga poznajete. Mi smo sretni jer nam je čitaonica živa i aktivna - stari naslovi odlaze, novi dolaze, knjige se čitaju, cirkuliraju, razmjenjuju. Bingo!

Svima vama koji ste nam donirali knjige kažemo – hvala puno! Svi vi koji imate višak knjiga, slobodno ga donesite u Booksu. A svi vi koji volite knjige, volite ih čitati, sakupljati, poklanjati, dijeliti – dobro nam došli!

POVRATAK NA VRH STRANICE