Svi za knjigu, knjiga za svakoga!

Utorak, 30.10.2018 u 16:00
Large_large_img_20170421_162457

Akcija Svi za knjigu, knjiga za svakoga! omogućuje vam da odaberete bilo koju knjigu s naših polica i za predloženu donaciju od 10 kuna po knjizi odnesete je doma.

U više od četiri godine koliko provodimo ovu akciju par puta godišnje preko naših i ruku naših vrijednih volonterki i volontera prošle su stotine i stotine knjiga. Naime, Booksa prima donacije knjiga od svojih članova, korisnica, suradnika, susjeda, prijatelja, poznanica. Ponekad se ljudi sele u manje stanove u kojima više nema toliko mjesta za knjige, sele u inozemstvo i nemaju kome ostaviti knjige, ili su naslijedili bibilioteke s kojima ne znaju što bi. Booksa prima ove donacije, sve osim enciklopedija, leksikona, udžbenika, priručnika i časopisa i kad ih se prikupi toliko da više nemamo kuda s njima, organiziramo akciju Svi za knjigu, knjiga za svakoga!

Ovoga puta prikupilo se pravo bogatstvo zanimljivih naslova. Prevladava proza (od klasika do najnovijih izdanja, jako šarolik i kvalitetan izbor), poezija domaća i prevedena, proza na engleskom, njemačkom, francuskom i talijanskom, stručne knjige (lingvistika, teorija i povijest književnosti, prirodne znanosti…), a tu su i knjige za djecu, umjetničke monografije i još razna druga izdanja.

Dakle, dođite do nas u utorak, 30.10. od 16.00 do 21.30 sati i za 10 kuna predložene donacije odaberite knjigu i nosite je doma! Oni koji se i učlane u klub Booksa (članarina iznosi 10 kn i traje godinu dana)  dobit će na poklon knjigu 8 metara knjiga u kojoj poznata književna imena opisuju kako su nastale i na što nalikuju njihove biblioteke.

Ova akcija ne bi bila moguća da nema volonterki i volontera koji su s nama od samog početka, pomažu nam u razvrstavanju i slaganju doniranih knjiga, a s nama su i na samoj akciji na čemu smo im jako, jako zahvalni.

Svima vama koji ste nam donirali knjige kažemo – hvala puno! Svi vi koji imate višak knjiga (izuzev enciklopedija, leksikona, udžbenika, priručnika i časopisa), slobodno nam se javite na booksa[at]booksa.hr ili na 01/ 4616 124. Ako mi više ne možemo primiti vašu donaciju, znamo tko može.

A svi vi koji volite knjige, volite ih čitati, sakupljati, poklanjati, dijeliti – dobro nam došli!

 

POVRATAK NA VRH STRANICE