20.12.2016
Large_ece

U Booksi je 18.11. gostovala Ece Temelkuran, nagrađivana književnica i jedna od najpoznatijih turskih političkih novinarki. Temelkuran je održala predavanje na temu Odnos politike i pisanja i razgovarala s Antonijom Letinić, urednicom portala Kulturpunkt.
 
Temelkuran se u polju istraživačkog novinarstva bavi tursko-kurdskim i tursko-armenskim odnosima, kao i temama ženskih pokreta i političkih zatvorenika. Objavljuje tekstove u mnogim turskim i inozemnim novinama kao što su The GuardianThe New StatesmanAl-AkhbarThe New Left Review Le Monde Diplomatique.
 
Objavila je 14 knjiga publicistike i beletristike. Na hrvatski su prevedene publicistička knjiga Planina boli o putovanju u središte tursko-armenskog sukoba, roman Zvuk banana o životu u Bejrutu, te roman ceste Žene koje pušu u čvorove o četiri junakinje iz Egipta, Turske i Sirije koje zajedno bježe iz svojih matičnih država.
 
Predavanje Ece Temelkuran održano je u sklopu programa O kritici i onima oko nje u organizaciji udruga Kurziv (Kulturpunkt.hr) i Kulturtreger (booksa.hr).

Snimku predavanje možete pogledati niže:


POVRATAK NA VRH STRANICE