'The Beauty Fools' - pripovijetka iz New Orleansa u Booksi

Petak, 20.01.2017 u 19:00
Large_tbf_book_hamper_01_72dpi

Pozvani ste na predstavljanje jedinstvene knjige The Beauty Fools.

Kreativna ekipa koja stoji iza ovog projekta - izdavač Timothy Weeks iz New Orleansa, ilustratorica Lala Raščić, te Ivana Vučić i Tom Jura Kaćunić iz zagrebačkog Hamper studija - ukratko će vam predstaviti njegovu realizaciju, od razvoja sadržaja i specifičnog dizajna knjige preko multimedijalne izložbe održane u New Orleansu povodom svečane promocije projekta, sve do brončane nagrade za dizajn na prestižnom 24. Cresta Awards u New Yorku. 

Projekt The Beauty Fools pokrenuo je urednik Timothy Weeks, kojem je 2009. godine poštom, na kućnu adresu u New Orleansu, stigao rukopis nepoznatog autora potpisanog samo kao Kid Author. Weeksu je trebalo pet godina da uredi i obradi ovu fascinantnu, ali rastegnutu "južno-baroknu” pripovijetku. Dok je rukopis tek poprimao svoj današnji oblik, tijekom posjete New Orleansu, Lala Raščić započinje s radom na ilustracijama baziranima na scenama iz knjige i prizorima grada. Nakon finalizacije teksta i ilustracija, Ivana Vučić i Tom Jura Kaćunić iz Hamper studija pridružuju se projektu i osmišljavaju koncept dizajna i oblikuju knjigu koja je "too-beautiful-to-download”. Krajnji rezultat je knjiga dizajnirana u obliku uvećanog špila tarot karata, zaštićena raskošnom kutijom ukrašenom zlatotiskom. Svaka kutija sadrži bookmarkere oblikovane u formi špila tarot karata u prirodnoj veličini s koloriranim ilustracijama iz knjige. Ograničenu nakladu od 300 knjiga otisnuo je zagrebački Cerovski Print Boutique, a oni koji će htjeti moći će kupiti svoj primjerak knjige na ovom predstavljanju.

Po ostatak priče morat ćete doći u Booksu. Ako ne stignete, ili ako ste preznatiželjni da biste čekali do petka, The Beauty Fools izložena je na 12. ZGRAF-u, u Laubi do 24. siječnja. 

Svi ste pozvani!
 

 

POVRATAK NA VRH STRANICE