Tragovi u snijegu: predstavljanje zbirke i čitanje poezije

Utorak, 20.03.2018 u 20:00
Large_26940370_10214944223737139_1559489921_n

Pjesnička rezidencija Tragovi u snijegu održala se od 26. do 28. siječnja na Recikliranom imanju Vukomerić. Ideja rezidencije bila je da se kroz tri dana odabrane pjesnike i pjesnikinje informira o problematici ekološkog otiska, pojmu permakulture i potencijalnim permakulturnim rješenjima, kako bi mogli kroz kreativno stvaralaštvo prenijeti naučene stvari kroz stihove objavljene u elektroničkoj zbirci.

Pjesnici i pjesnikinje koji su sudjelovali na rezidenciji bili su Roberto Vodanović Čopor, Goran Zajček, Toma Zidić, Tamara Grdić, Anamarija Levak i Vedrana Pavlak. Sva tri dana sastojala su se od edukativnog programa koji je uključivao predavanje Dražena Šimleše o ekološkom otisku, vodstvo po imanju te predavanje o permakulturi Sendy Osmičević i gledanje edukativnih dokumentaraca. Pjesnički program uključivao je mini black-out poetry radionicu, pisanje kolektivne poezije, pjesničke dokumentarce te diskusiju o poeziji kao i pjesničko čitanje. 

Na ovom događanju predstavit će se organizatori rezidencije ZMAG i ArtLab i zbirka poezije koja je nastala u sklopu rezidencije, a autori i autorice pročitat će svoje radove.

POVRATAK NA VRH STRANICE