Tribina o stripu: Daniel Martinović

Utorak, 29.09.2020 u 18:00
Large_img_0297__1_

Najnovija, četvrta, tribina o superherojskom stripu održat će se opet u parku ispred Bookse, a gostovat će Daniel Martinović.

Bavit će se prikazima roda, tijela, LGBTQ+ likova i feminizma. Od macho i šund početaka žanra, preko ranih iskoraka u zrelijim fazama do današnjih pokušaja reprezentacije široke palete životnih stilova i identiteta. Šlagvort za tribinu je trebao biti film Black Widow, ali kako zbog korone kasni premijera, moderator Leonard Jurić i gost Daniel Martinović referirati će se na ostale filmske pokušaje ekranizacije heroja koji izlaze iz muške, bijele i hetero norme, kao i na bilo koje pitanje iz publike. Podij je otvoren!

Daniel Martinović bavi se LGBTI aktivizmom zadnjih osam godina, ali stripovima i ostalim geekovskim hobijima zadnjih tridesetak. Njegovo aktivističko iskustvo vezano je uz široko područje, a zadnjih par godina aktivan je kao koordinator i predsjednik udruge Dugine obitelji. Sudjeluje i u radu GOOD inicijative za građanski odgoj, i inicijative Ponosni Zagreb, dok u slobodno vrijeme organizira pub kvizove - između ostalih i na teme superheroja, turnire u videoigrama ili boardgames eventove. Trenutni izazov mu je pronaći dovoljno vremena za Marvel Avengerse na PS4, žonglirajući između pravnih savjetovanja i novih tužbi za napredak prava LGBTI osoba u Hrvatskoj, i dnevnog posla kao IT-evac koji se pravi da je web designer.

*** U slučaju lošeg vremena selimo u klub i zbog epidemioloških mjera primamo ograničen broj publike! ***

Ako niste uhvatili prošle tribine - sve su tu: i intervju s Asjom Bakić, i razgovor s Domagojem Zovakom i Bornom Sorom, i razgovor s Ivanom Roškom.

***

Tijekom dana na Sajmu malih izdavača moći ćete kupiti Sandorfova izdanja.

POVRATAK NA VRH STRANICE